MF NJK 2022 16 en 18 finaledag 2022DSC00106

Laat je deze zomer inspireren door toptennis

De zomer is officieel begonnen. De temperaturen gaan omhoog en voor veel mensen staat de zomervakantie voor de deur. Uitrusten en ontspannen. Opladen om er na de vakantie weer volop tegen aan te gaan. Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis en kies je ervoor om een aantal leuke uitstapjes te maken?   

Hieronder geven we je graag wat tips hoe je je deze zomer kan laten inspireren door toptennis. Kijk naar de wedstrijden van onze toptennissers of bezoek één van de internationale toernooien in ons land, zodat je dit weer kan gebruiken als je zelf weer de baan op gaat!

Tip 1: Volg Wimbledon 

Wimbledon is dé plek van het heilige gras. Waar prachtige Nederlandse verhalen zijn geschreven. Historische overwinningen en ongekende prestaties. Van Betty Stöve in 1977 naar Richard Krajicek in 1996. Dit jaar met Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Ook Gijs Brouwer heeft knap via de kwalificaties een plek in het hoofdtoernooi weten te bemachtigen. Daarnaast ook veel Nederlandse deelname in het dubbelspel en bij het rolstoeltennis. Volg alles van Wimbledon via het Instagram-account van de KNLTB en mis niks!

Tip 2: Internationaal damestennis in Amstelveen

Van 10 t/m 16 juli wordt op de gravelbanen van NTC de Kegel het Amstelveen Women's Open gespeeld, een internationaal $60.000-toernooi voor dames. Onder toeziend oog van toernooidirecteur Kristie Boogert gaan zowel nationale als internationale speelsters tussen plek 100 en 250 op de wereldranglijst de strijd met elkaar aan om de titels in het enkel- en dubbelspel. Een unieke mogelijkheid om toptennis van dichtbij te zien. Naast de baan worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Tip 3: Talent spotten tijdens het Van Mossel Kia Dutch Open

Van 16 t/m 23 juli verschuift toptennis naar Amersfoort. Daar wordt op de gravelbanen van ALTA het Van Mossel Kia Dutch Open gespeeld. Deze ATP Challenger blijkt een opmars voor veel (inter)nationale spelers. Winnaar van de vorige twee edities Tallon Griekspoor, heeft inmiddels een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst dat hij nu van vaste waarde is op de ATP-tour . Wil jij ook nieuw talent van dichtbij in actie zien? Koop dan nu tickets! 

Tip 4: Een zomer vol toptennis bij de ITF World Tennis Tour

Deze zomer komen zowel nationale als internationale spelers, in actie tijdens de ITF World Tennis Tour. Voor de Nederlandse spelers een mooie manier om dichtbij huis (de eerste punten) te halen voor de wereldranglijst. Op veel plekken in Nederland worden clubs omgetoverd tot toptennisaccommodaties met alle faciliteiten en activiteiten die erbij horen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Veel van deze toernooien zijn namelijk gratis te bezoeken. Beleef het beste tennis van dichtbij en bezoek deze toptennis toernooien op verschillende plekken in Nederland.

ITF World Tennis Tour Alkmaar

Alkmaar

25 juni t/m 2 juli

Meer info

BICT Groep ITF The Hague

Den Haag

2 juli t/m 9 juli

Meer info

AMJOY CUP powered by Audi

Eindhoven

30 juli t/m 5 augustus

Meer info

SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal

Oldenzaal

27 augustus t/m 3 september

Meer info

Clean Energy World Tennis Tour Haren

Haren

3 t/m 10 september

Meer info

 

Tip 5: En... actie!

Inmiddels genoeg inspiratie opgedaan en wil je zelf graag aan de slag? Dat kan! Ook op vakantie in Nederland vind je via Meet & Play altijd een baan in de buurt. Zo kan je ook in de buurt van je vakantieadres lekker tennissen.

Tip 6: Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Liever actiever aan de slag? Schrijf je dan via MijnKNLTB in voor een toernooi! Door wedstrijden te spelen, krijg je het spel sneller onder de knie en word je sneller beter. Daarnaast is het ook heel gezellig, want je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen. Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!