Netherlands

Knappe winst jongensteam onder 12 jaar op European Summer Cups

De Europese Summer Cups is de collectieve naam voor een groep internationale teamevenementen, die door Tennis Europe gedurende de zomermaanden wordt georganiseerd.

Elk evenement in één van de vier zones betreft een kwalificatietoernooi voor de finaleronde. De Nederlandse jongens onder de 12 jaar wisten zich in het Duitse Fuerth te kwalificeren. De meisjes redden het in Roemenië niet om bij de beste twee landen uit de groep te raken.

Het jongensteam onder begeleiding van Martijn Voorbraak bleef in een poule met Oostenrijk (3-0), Israël (2-1) en Duitsland (2-1) ongeslagen. Servië werd vervolgens in een play-off met 3-0 aan de zegekar gebonden.

Rogier Verbeet, Laurens Drijver en Koen Ceelaert zorgden voor de maximale score, waardoor Oranje winnaar werd. Duitsland plaatste zich als nummer twee ook voor de finaleronde op 10-13 augustus in Frankrijk.

De Nederlandse meisjes eindigden onder begeleiding van Kelvin Nieberg als derde in hun groep.

In het Roemeense Lasi moesten Pippa Fennis, Cara Nitescu en Mila van der Lecq na winst op Oostenrijk (2-1) hun meerdere erkennen in Oekraïne (3-0) en Frankrijk (3-0), waarna op de laatste speeldag Moldavië in een play-off met 2-1 werd verslagen.

Alle uitslagen vind je hier.