Nouk Kleinenberg (Arnolduspark 2023)

Dubbelspeltitel en finaleplaats enkelspel voor Nouk Kleinenberg

Nouk Kleinenberg en Wouter Richard van Hillegersberg maakten indruk op de Hugo Ekker Tennis Academy Cup in Amsterdam, een Tennis Europe-toernooi voor spelers tot en met veertien jaar.

Nog even en de zomermaanden (juni, juli en augustus) in Nederland vullen zich weer met wekelijks meerdere toernooien die op de internationale kalender staan (ITF en Tennis Europe voor junioren, ITF voor Masters) en bij ALTC Buitenveldert in Amsterdam was net als vorig jaar de prelude. Met een zonovergoten week was het genieten geblazen voor Hugo Ekker en zijn team, die dit jaar grotere schema's konden vullen. In plaats van 32 stonden er 48 spelers in het hoofdschema bij zowel de jongens als de meisjes. Dat betekende een schema van 64 plaatsen, inclusief zestien bye's in de eerste ronde.

Met een relatief grote afvaardiging van spelers uit Oost-Europese landen was het misschien niet zo gek dat de winnares, bij de meisjes althans, uit Litouwen afkomstig was. Verrassend was het wel dat het niet Emilija Lebedvaite was die de meeste indruk maakte, maar haar landgenote Viktorija Cesonyte. Die veroverde de enkelspeltitel met een 6-1, 6-1 overwinning op de Nederlandse Nouk Kleinenberg, die in de kwartfinales de als tweede geplaatste Emilija Lebedvaite had geklopt met 2-6, 6-4, 6-2.

Sophie Ray, de lijstaanvoerder uit Nederland, was goed op dreef maar verloor in de kwartfinales van de latere winnares. In een mooie en spannende partij werd het 4-6, 7-6 (3), 6-2 voor de Litouwse Viktorija.

Titels dubbelspel

Een 'oranje' titel kwam er wel in het dubbelspel. Na drie 'straight sets'-zeges hoefden Fleur de Bresser en Nouk Kleinenberg niet in actie te komen in de finale omdat Hana Chouman en Emilija Lebedvaite zich terugtrokken.

Ook bij de jongens greep een Nederlands duo de titel in het dubbelspel. Pim de Graaff en Wouter van Hillegersberg stonden eveneens de hele week geen set af. In de finale wonnen ze knap met 6-3, 6-2 van de lijstaanvoerders Jules Dannevoye en Killian van Roost uit Belgiƫ.

Revanche

Daarmee nam Wouter sportieve wraak voor de nederlaag in de kwartfinales van het enkelspel. In een mooie partij won de als eerste geplaatste Killian met 6-7 (3), 6-4, 6-0. Liam de Bruijn was de tweede Nederlandse jongen bij de laatste acht en hij strandde op de als tweede geplaatste Jules: 6-3, 6-2. Het scheelde weinig of Pim de Graaff had daar gestaan in plaats van Liam. In een zinderend Nederlands onderonsje was Liam met 6-4, 2-6, 7-6 (4) de sterkste van de twee.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup in Amsterdam.

Klik hier voor een overzicht van de (internationale) junioren- en Masters-evenementen op Nederlandse bodem in 2023.

Afbeelding: copyright Tennis Europe/TopTennis.photos