Stan Put (Arnolduspark 2023)

Stan Put zet progressie voort met toernooizege in Rotterdam

Het finaleweekeinde van de Focus/Robey Open 2023 bij tennisvereniging Victoria in Rotterdam kende een hoog 'Oranje-gehalte' met Nederlandse titels in vier van de acht disciplines (jongens en meisjes, -12 en -14 jaar).

Stan Put maakte indruk met zijn eerste toernooizege in de leeftijdscategorie -14 jaar. Voor Stan was het pas zijn vijfde internationale toernooi in deze leeftijdsklasse en de tweede keer dat hij voorbij de eerste ronde in het hoofdschema kwam. Het talent uit het Brabantse Bavel is meervoudig Nederlands kampioen bij de jongens tot en met twaalf jaar en speelt sinds het najaar van 2022 bij de jongens tot en met veertien jaar.

Op de Focus/Robey Open in Rotterdam was hij vorig jaar de beste bij de jongens tot en met twaalf jaar, twaalf maanden later was het al raak in een hogere leeftijdsklasse. Op weg naar de titel klopte Stan een Litouwer die hij vorig jaar terugwees in de finale -12 jaar, landgenoot Mats Jutte, de Duitser Jordan Mihajloski en de Belgen Killian van Roost en Jules Dannevoye. Killian was vorige week de beste op Arnolduspark in Hoofddorp, maar moest nu in de halve eindstrijd buigen voor Stan: 6-2, 4-6, 6-1. In de finale kwam Jules er nauwelijks aan te pas: 6-1, 6-4.

Wouter Richard Hillegersberg was ook op dreef in tennishal Victoria, maar de Belg Jules Dannevoye voorkwam een Nederlandse finale. Ondanks een superstart van de Nederlander verloor hij de halve eindstrijd met 0-6, 7-6 (0), 6-4. Met Pim de Graaff werd hij wel dubbelspelkampioen. De Belgen Killian Van Roost en Jules Dannevoye werden met 6-4, 6-2 geklopt.

Antonia Stoyanov beleefde een uitstekende week tot aan de finale meisjes -14 jaar. De als eerste geplaatste Nederlandse stond geen set af totdat ze in de eindstrijd de Roemeense Andreea Olariu tegenover zich vond: 6-2, 6-4. Andreea versloeg op weg naar de titel onder meer Luca Doets en Nouk Kleinenberg. Die laatste kan desalniettemin terugkijken op een mooi toernooi. Net als vorige week in Hoofddorp pakte ze samen met Fleur de Bresser de dubbelspeltitel. Het Italiaans duo Beatrice Victoria Gatti/Anna Nerelli werd met 6-4, 6-3 opzij gezet.

Een mooi Nederlands succes was er ook bij de meisjes tot en met twaalf jaar. In een 'Oranje' finale was Pippa Fennis met 6-2, 3-6, 10-3 te sterk voor Cara Nitescu. De kinderen tot en met twaalf jaar speelden in een poulesysteem met vanaf de laatste acht 'knock out'.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de Focus/Robey Open in Rotterdam.