Libema Open Rosmalen

Tennis in Nederland: Van camping tot centre court

Meer dan één miljoen mensen zijn regelmatig op de tennisbaan te vinden. En dat is niet zo gek, want tennis is voor iedereen.

Nederland telt 1650 verenigingen. Allemaal met een eigen stijl op prachtige locaties, bijzondere verhalen of unieke belevingen. In deze serie bezoeken wij provincies om deze tennislocaties met hun eigen verhaal te bezoeken. Dit keer Noord-Brabant.

De reportage begint in Oss. Marc Ghering is directeur van het Sport Expertise Centrum en vorig jaar nauw betrokken bij de Wheelchair Tennis Masters. ‘We zien dat veel meer mensen met een beperking de weg richting de sportvereniging weten te vinden. De verenigingen gaan het steeds meer gewoon vinden dat rolstoeltennis een onderdeel is van het verenigingsaanbod.’

Diede de Groot is de beste rolstoeltennisster van Nederland en uiteindelijk ook de winnares van de Wheelchair Tennis Masters in Oss. ‘We zitten misschien in een rolstoel, maar zijn wel echte atleten. We trainen elke dag, letten op onze voeding en hebben coaches mee op reis. Het is echt topsport en dat kunnen we hier in Oss laten zien.’

Tennis kan dus door iedereen worden gedaan. Je hoeft zelfs geen lid te zijn van een vereniging.

Tennis is voor iedereen en kan overal. Dat bewijst camping TerSpegelt in Eersel. Hier kan je je uitleven op de tennisbaan, maar naast een balletje slaan kan je hier tal van activiteiten doen als tokkelen, zwemmen en fietsen. Een echte aanrader voor actieve families.

Toptennis beleven kan in Brabant bij het Libéma Open. Het internationale grastoernooi voor mannen en vrouwen vindt dit jaar van 10–18 juni plaats.

Het evenement op Autotron ’s-Hertogenbosch heeft naast toptennis tal van side events. Stap zelf de tennisbaan of het beachtennisveld op. Een balletje slaan in de padelkooi kan hier ook. Daarnaast is er een uitgebreid programma voor de kids.

Wie herinnert zich niet de spectaculaire overwinning van Tim van Rijthoven op het Brabantse gras? Dit jaar is hij van de partij om zijn titel te verdedigen. Daniil Medvedev heeft zijn komst ook bevestigd. De kersverse winnaar van het ABN AMRO Open gaat proberen een unieke dubbelslag te slaan door beide Nederlandse toernooien in één kalenderjaar te winnen. Alleen Richard Krajicek lukte dat ooit.

Bekijk hieronder de video over Noord-Brabant.