StanPut Focus2022

Genieten van de passie bij talentvolle junioren op Arnolduspark

Stefanie Huizing is ervaringsdeskundige op het gebied van tennistoernooien organiseren, maar een internationaal toernooi was tot vorig jaar nog niet op haar pad gekomen. “Het verliep goed vorig jaar. We kijken heel erg uit naar deze tweede editie”, zegt de toernooidirecteur in aanloop naar de Arnolduspark Tennis Europe Junior Tour 2023, een toernooi voor jongens en meisjes tot en met veertien jaar.

Voor de buitenwereld geniet Arnolduspark in Hoofddorp vooral bekendheid als gastheer van de Dutch Open Seniors. Een toernooi dat altijd in de zomermaanden plaatsvindt op de elf gravelbanen. Binnen zijn er nog vijf van de acht banen over sinds één hal is opgeofferd voor padel, een bekende ontwikkeling in het Nederlandse tennislandschap. Van die vijf mogen er maar drie gebruikt worden voor het Tennis Europe-toernooi, aangezien twee banen een net wat andere ondergrond hebben. Het gevolg is dat er dit jaar minder spelers kunnen meedoen en dat de schema's zijn verkleind van 32 tot 24, zowel voor het hoofd- als het kwalificatietoernooi.

Genieten van de passie 

Junior Tour, open toernooien, rood/oranje (voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar); Huizing heeft in de loop der jaren heel wat georganiseerd bij Arnolduspark, en vorig jaar kwam daar dus een internationaal evenement bij. “Er waren twee plekken vrijgekomen op de toernooikalender en er kwam een mail vanuit de bond met de vraag of wij dat wilden doen. Het leek mij heel leuk om een ook keer een internationaal toernooi te organiseren. En het verliep goed. Er is natuurlijk altijd wel wat, maar het is sowieso improviseren als toernooiorganisatie zijnde", weet Huizing, die heeft genoten van de eerste editie. "Ik vind dit het leukste om te doen qua toernooiorganisatie. Ik vind de jeugd super leuk om te doen en dan met name dat prestatieve stukje. Om te zien hoe die kids uit Nederland en uit andere landen trainen en zichzelf willen verbeteren, die passie. Daar geniet ik van”, zegt Huizing, zelf moeder van een dochter die ook niet onverdienstelijk tennist en aan de bondstraining meedoet.

Progressie Stan Put

In Hoofddorp staan zes Nederlandse jongens en vijf Nederlandse meisjes in het hoofdschema. Interessant om te zien is of Stan Put (FOTO) potten kan breken in deze leeftijdscategorie (-14). Het talent uit het Brabantse Bavel prolongeerde eind vorig jaar nog zijn titel op de NOJK bij de jongens tot en met 12 jaar en was ook onverslaanbaar op de NJK in 2022. Een jaar geleden haalde Stan de finale in zowel enkel- als dubbelspel op de Solid Tennis Academy in Rotterdam en dat bleek de voorbode op een succesvol seizoen. Solid Tennis Academy is de gastheer van het andere Tennis Europe-toernooi dat komende week in Nederland plaatsvindt. Daar komen de spelers tot twaalf jaar in actie in een categorie 2-toernooi.

De Arnolduspark Tennis Europe Junior Tour 2023 is een categorie 3-toernooi (een trede lager) voor spelers tot en met veertien jaar. Klik hier voor meer informatie en tijdens het toernooi speelschema's en uitslagen.