Nouk Kleinenberg (Arnolduspark 2023)

Dubbelspelzeges Nederlandse koppels in Hoofddorp

Stan Put en Nouk Kleinenberg hebben indruk gemaakt op de Arnolduspark Tennis Europe Junior Tour 2023, voor spelers van veertien jaar en jonger.

Stan greep samen met Wouter Richard van Hillegersberg de titel in het dubbelspel en kwam maar net tekort in de halve finales van het enkelspel. Ook bij de meisjes was er een Nederlandse zege in het dubbelspel, voor Fleur de Bresser en Nouk Kleinenberg (FOTO). Laatstgenoemde haalde ook nog eens de finale in het enkelspel.

Voor Stan was het pas zijn vierde internationale toernooi in de leeftijdscategorie -14 jaar en de eerste keer dat hij voorbij de eerste ronde in het hoofdschema kwam. Het dertienjarige talent uit het Brabantse Bavel is meervoudig Nederlands kampioen bij de jongens tot en met twaalf jaar en speelt sinds het najaar van 2022 bij de jongens tot en met veertien jaar.

In Hoofddorp maakte hij voor het eerst indruk in deze leeftijdscategorie. Stan reikte tot de halve finales en speelde daarin een zinderende wedstrijd tegen de latere winnaar Ilian Mechbal. Het werd 2-6, 7-6, 6-4 voor de Duitser, die in de finale een stuk minder moeite had met de Belg Killian van Roost: 6-2, 6-4.

In het dubbelspel waren Stan en Wouter oppermachtig, in de finale althans. Daarin werden de Duitsers Lukian Grau en Johann Nagel-Heyer met 6-2, 6-0 opzij gezet. Zo makkelijk als het ging in de finale zo zwaar was het in de halve eindstrijd tegen het als tweede geplaatste duo Evan Palumbo/Moritz Glauser uit respectievelijk Luxemburg en Liechtenstein. 5-7, 7-6 (4), 10-3.

Titel zonder setverlies

Fleur de Bresser en Nouk Kleinenberg grepen de dubbelspeltitel na drie keer in 'straight sets' te hebben gewonnen. In de finale waren onze landgenotes met 6-2, 6-3 te sterk voor Viktorija Cesonyte uit Litouwen en Aurelia Löhrer uit Duitsland. Diezelfde Litouwse trof Nouk eerder op de dag ook al in de finale van het enkelspel. Cesonyte was daarin met 6-2, 6-2 te sterk voor de tennisbelofte van ATV Luctor et Emergo uit Almelo.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Arnolduspark Tennis Europe Junior Tour 2023 in Hoofddorp.

Zwitsers verslaan Belgen in finale

Op de Solid Tennis Academy in Rotterdam kwamen de junioren van twaalf jaar en jonger in actie. In tennishal Blijdorp gingen twee Zwitsers er met de enkelspeltitels vandoor ten koste van twee Belgen. Tyler Guiness was bij de jongens te sterk voor Alexander van San (3-7, 7-6, 10-7) en Liv Bretscher klopte Mikaella de Hert bij de meisjes (6-1, 6-3). Voor Liv Bretscher was er een dubbelslag aangezien zij samen met landgenote Leonie Vivienne Epper ook de titel veroverde in het dubbelspel. De Belgen Lionel Hermans en Jul Oostvogels pakten de titel bij de jongens.

Bij de kinderen tot en met twaalf jaar wordt er op de Tennis Europe-toernooien gespeeld in een poulesysteem. Van de Nederlanders (jongens en meisjes) was Laurens Drijver de enige die zich wist te plaatsen voor de knock out-fase (de laatste acht). Hij moest in de kwartfinales opgeven tegen Alexander van San. Het stond toen 6-3, 5-3 voor de Belg.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Solid Tennis Academy 2023 in Rotterdam.

Afbeeldingen boven en onder: copyright Tennis Europe/TopTennis.photos