Landskampioenschappen voorjaarscompetitie mix dubbel

Laat je inspireren door toptennis

Het is koud, er is veel wind en de dagen zijn kort. Niet bepaald tennisweer om te genieten van een wedstrijdje of training. Maar over minder dan drie maanden start de Voorjaarscompetitie en willen veel mensen in topvorm aan de start verschijnen. Jij toch ook? 

Omdat tennissen nu niet altijd mogelijk is, geven we je graag tips om jezelf te laten inspireren door de toptennissers om tóch dat heerlijke tennisgevoel te krijgen!

Tip 1: Volg de Australian Open 

Het Australische zonnetje, felblauwe lucht en toptennis van het hoogste niveau, dat is de Australian Open. In het dubbelspel spelen Nederlanders Wesley Koolhof en Demi Schuurs nog mee, en in het rolstoeltennis gaan Diede de Groot, Niels Vink en Sam Schröder uiteraard voor de titel. Volg alles van de Australian Open via het Instagram-account van de KNLTB!

Tip 2: Kom in het oranje naar de Davis Cup - Groningen

Op 4 & 5 februari strijdt TeamNL in Groningen voor een plaats bij de Finals. Davis Cup is natuurlijk niet alleen toptennis. Het is vooral een enorm oranjefeest. Groningen is de thuishaven van een grote groep fanatieke fans, dus het belooft een spektakel te worden!

Tip 3: Wereldtoppers bij 50e editie ABN AMRO Open - Rotterdam

Wil je de absolute wereldtop in actie zien? In Ahoy spelen maar liefst vijf spelers uit de mondiale top-10 en vijf oud-winnaars mee. Een sterker toernooi in Nederland vind je niet. Uiteraard zijn ook hier Nederlandse topspelers live in actie te zien. Dit jaar komt voor het eerst de wereldtop van zowel het heren- als damesrolstoeltennis in actie. ABN AMRO Open vindt plaats van 11 t/m 19 februari.

Tip 4: Beleef het sprookje op Libéma Open - Rosmalen

Grastennis in Nederland. Het blijft een unieke ervaring. In tegenstelling tot de eerste twee tips zie je hier ook de topspeelsters van de dames in actie. Naast het Centre Court zijn er ook veel bijbanen waar je het gras kunt ruiken en spelers van enkele meters kunt volgen. Naast tennis kun je er zelf beachtennissen en of padelbaan huren. En voor de shoppers: er is een behoorlijke plaza met veel winkels. Libéma Open vindt plaats van 10 t/m 18 juni. Tot en met 31 januari profiteer je nog van de early-bird actie met 20% korting op tickets!

Tip 5: En... actie!

Inmiddels genoeg inspiratie opgedaan? Weet je nu preciés hoe je zo'n enkelhandige backhand zoals Tim van Rijthoven slaat, of weet je net zo hard te serveren als Botic van de Zandschulp? Laat het maar zien op de baan! Mochten de tennisbanen op jouw vereniging (tijdelijk) niet bespeelbaar zijn in verband met het weer, boek dan jouw baantje via Meet & Play. Er is altijd wel een baan bij jou in de buurt waar je kunt spelen.