Sophie Schouten- 2019

Finale voor Schouten in Eindhoven, Nederlands succes in dubbelspel

Sophie Schouten heeft een uitstekende week achter de rug op de Amjoy Cup in Eindhoven. Op het laatste ITF-toernooi op Nederlandse bodem deze maand haalde de speelster uit Best de finale in het enkelspel. In het dubbelspel was er ook Nederlands succes.

In het enkelspel van het Grade 4-toernooi verloor Schouten in de finale van de als tweede geplaatste Bulgaarse Rositsa Dencheva, 7-5 en 6-3. In de halve eindstrijd had Schouten een knappe overwinning geboekt op Annelin Bakker. De Groningse, de nummer zes van de plaatsingslijst in Brabant, was de afgelopen weken uitstekend op dreef op Nederlandse bodem. Ze won het toernooi in Den Haag en haalde vorige week nog de finale van het toernooi in Hillegom. In de halve finales was Schouten met 2-6, 6-2 en 6-3 te sterk.

Toernooizege

Bakker was ook goed op dreef in het dubbeltoernooi. In een duel tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst won Bakker met haar partner Loes Ebeling Koning van de als eerste geplaatste Bulgaarse meisjes Rositsa Dencheva en Viktoria Veleva. De Nederlandse meiden trokken de toernooizege met twee keer 6-4 naar zich toe.

Het was voor Bakker en Koning de tweede finale in de dubbel op rij. Ze verloren vorige week de eindstrijd van het Flower Bulb Tournament in Hillegom van Laura Brunkel uit Denemarken en Indira Lepage uit België.

In vorm

Ook in het jongenstoernooi was er een Nederlands duo in vorm. Noah Gabriel en Daniel Meijer haalden de eindstrijd, maar moesten daarin hun meerdere erkennen in het Zweedse duo Filip Gustafsson en Oskar Jansson, 6-3, 4-6 en 10-3.

Voor Gabriel en Meijer was het de tweede finale op rij in het dubbelspel. Ze wonnen vorige week de dubbeltitel op het Flower Bulb Tournament in Hillegom. Gabriel haalde daarnaast enkele weken terug de finale van het enkelspel op het internationale toernooi in Den Haag.

In het enkelspel bij de jongens kwam Pepijn Bastiaansen tot de halve finales. Hij moest bij de laatste vier zijn meerdere erkennen in de als achtste geplaatste Pool Oskar Grzegorzewski, 6-3, 2-6 en 6-3. De Pool verloor de finale van de Braziliaan Gustavo Ribeiro de Almeida. De nummer drie van de plaatsingslijst won met 6-3 en 7-5.

Bekijk hier alle uitslagen van de Amjoy Cup in Eindhoven.