AnnelinBakker LoesEbelingKoning metRomyBlokkerHillegom

Annelin Bakker grijpt naast titels na topweek in Hillegom, finaleplaats Sophie Ray in Etten-Leur

Annelin Bakker heeft een mooie stap gezet in haar ontwikkeling en bewijst dat met een tweede finale op rij op de ITF Junior-tour. Na een titel in Den Haag haalde de zeventienjarige Groningse deze week de finale in Hillegom. Sophie Ray kleurde de tweede editie van het ZUIT NL Tennis Europe 14 &U in Etten-Leur met een finaleplaats in het enkelspel.

Op de FOTO Annelin Bakker, toernooidirecteur Romy Blokker en Loes Ebeling Koning. Credits: vrijwilligers HTC Hillegom

Na een week waarin ze vier landgenotes op haar pad trof, kreeg Annelin op het Flower Bulb Tournament in Hillegom alleen maar buitenlandse opponentes en daarmee rekende ze stuk voor stuk, zeer gedecideerd af. Tot aan de finale althans. De Britse Josie Ward, de Russische Ustiniya Lekomtseva (spelend onder een neutrale vlag), de Belgische Indira Lepage en de Tsjechische Nela Lihartova konden het Annelin niet echt lastig maken en kwamen niet in de buurt van setwinst. In de finale begon Annelin ook sterk, maar een tiende overwinning op rij bleek net een brug te ver.  Met 4-6, 6-4, 6-2 moest ze uiteindelijk buigen voor de Japanse Wakana Sonobe. 

Zo haalde Annelin een week na haar een toernooizege op 'Leeuwenbergh' (Den Haag) opnieuw de finale van een ITF J4-toernooi en lijkt ze klaar voor een stap naar de hogere juniorentoernooien (ITF J3 en J2).  Deze week doet ze mee aan het ITF J4-toernooi in Eindhoven.

In het dubbelspel greep de speelster die haar roots heeft liggen bij TS Haren in Groningen ook net naast de titel. Met Loes Ebeling Koning haalde ze de finale. Annelin en Loes (FOTO onder) knokten zich knap terug na het verlies van de eerste set, maar gingen in een spannende wedstrijdtiebreak onderuit tegen Laura Brunkel en Indira Lepage (6-3, 1-6, 11-9).

Een titel was er wel voor Noah Gabriel en Daan Meijer, die zegevierden in het jongensdubbelspel. Het Nederlandse koppel was in de finale duidelijk te sterk voor het Spaans/Italiaanse duo Mateo Luiz Alvarez Sarmiento/Iannis Miletich: 6-1, 6-2. 

Het beste Nederlandse resultaat in het jongensenkelspel kwam van Lars Wagenaar, die in de kwartfinales verloor van de Belg Zian Vanderstappen: 3-6, 6-4, 6-3.

Marc en Oliver Majdandzic

De titel was een prooi voor de Duitser Marc Majdandzic, die in de finale afrekende met de Braziliaan Gustavo Ribeiro de Almeida: 3-6, 6-2, 6-4.  Marc haalde dit voorjaar al twee finales in het Nederlandse indoorcircuit, met een titel op het ITF J5-toernooi in Doorn. 

In eerdere leeftijdsklassen behoorde de nu zeventienjarige Duitser tot de top van Europa, maar die status heeft Marc nog niet kunnen bereiken op de ITF Junior-tour (voor spelers tot en met achttien jaar). Zijn drie jaar jongere broertje Oliver zien we inmiddels ook al veel op de toernooien in Nederland.  

In Etten-Leur greep Oliver, die vorig jaar als qualifier strandde in de tweede ronde, net naast de titel. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in landgenoot Jonathan Dazert: 6-2, 7-5. Oliver had in de eerste ronde van het enkelspel overigens een behoorlijke kluif aan Finn Stoter: 6-4, 6-7 (2), 6-1.

Finn deed het ook goed in het dubbelspel. Met Dean Mansveld reikte hij tot de finale, maar daarin waren de Spanjaard Aleix Galindo en de Deen Andreas Philip Cort Malee Hansen te sterk: 4-6, 6-3, 10-5.

Finaleplaats Sophie Ray

Een bemoedigend Nederlands resultaat in het sportcomplex van ZUIT NL was er ook in het meisjesenkelspel, waar Sophie Ray heel knap de finale haalde.

Sophie moest in een spannende finale (6-4, 4-6, 6-4) haar meerdere erkennen in de Spaanse Anna Orlando, die eerder al Mia Woo dwars zat in de kwartfinales (6-3, 4-6, 6-4). Sophie kan terugkijken op een mooie week met onder meer een fraaie zege over de Finse lijstaanvoerder Emma Tuominen. Zij staat bijna driehonderd plaatsen hoger op de Tennis Europe-ranglijst voor speelsters van veertien jaar en jonger, maar verloor in de tweede ronde met 6-1, 6-2 van Sophie.

In het dubbelspel was er een plek bij de laatste vier voor onze landgenotes Lisanne Julia Bunnig en Luna Juliette Dekker. Het Duitse koppel Lilly Becker/Michelle Amy Geznenge, later ook goed voor de titel, was met 6-1, 6-4 te sterk.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van het ITF J4-toernooi in Hillegom.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van het TE3-toernooi in Etten-Leur.