HK211213 301

Forger knokt zich naar enkel- en dubbelspeltitel op ITF J3 Leeuwenbergh

Abel Forger heeft een geweldige dubbelslag geslagen op het ITF J3-toernooi in Den Haag. Op de gravelbanen van sportcentrum Leeuwenbergh werkte de Nederlandse belofte zich behoorlijk in het zweet en won hij vier driesetters in twee dagen tijd. 

Forger schreef in Den Haag voor de tweede keer dit jaar een ITF J3-toernooi op zijn naam. In maart was hij al de beste op zijn 'thuistoernooi' In-Doorn, waar hij traint bij de Bogtstra en Kempers Tennis Academy. De zestienjarige tennisser ontwikkelt zich gestaag. In 2021 pakte hij vier titels (enkelspel) op J5- en J4-toernooien, waardoor hij dit jaar al toe was aan hoger aangeslagen toernooien. Een week voor 'Leeuwenbergh' kwam hij in actie op een 'J1' in Duitsland. 

Terug op Nederlandse bodem ging het aanvankelijk van een leien dakje voor Forger, die tot aan het weekeinde al zijn wedstrijden vrij eenvoudig won. Zowel in het enkel- als dubbelspel begon hij zonder setverlies aan het finaleweekeinde, maar daarin moest hij wel flink aan de bak. De zaterdag begon met een 2-6, 7-5, 7-6 (5) zege over de Pool Goran Zgola, die hij later op de dag nogmaals tegenkwam. Samen met Manvydas Balciunas klopte hij het Poolse duo Zgola/Szymkowiak met 6-3, 3-6, 10-8.

Na een nachtje slapen moest Forger zondag opnieuw tot het uiterste gaan aangezien de Spanjaard Roger Pascual Ferra zich knap terugvocht na een 'bagle' in de openingsset. Onze landgenoot trok aan het langste eind in een spannende derde set: 6-0, 4-6, 6-4. Na even te hebben uitgerust keerde Forger alweer terug voor wat zijn vierde driesetter in twee dagen tijd zou blijken te zijn. Forger knokte zich helemaal leeg en veroverde met Balciunas de titel ten koste van Miguel Avendano Cadena en Lucas Marionneau: 5-7, 6-3, 13-11. 

Gravel

Het waren de eerste titels op gravel voor Forger, die nu ITF-toernooizeges heeft geboekt op drie verschillende ondergronden. Forger maakt door deze titel een mooie sprong op de 'World Tennis Tour Junior Rankings' en gaat mogelijk zelfs Daniel Verbeek voorbij. Die was voor deze week de best geklasseerde Nederlander op de 135ste plaats.

Opgave

Verbeek moest in Den Haag geblesseerd opgeven in zijn eerste ronde-partij tegen Kasper Szymkowiak. De stand was toen 2-6, 7-5, 5-2 in het voordeel van de Pool. Voor Mees Rottgering en Thijs Bogaard waren de kwartfinales het eindstation.

Halve finales De Zeeuw

Van de Nederlandse meisjes presteerde Joy de Zeeuw het beste met een halve finale-plaats, haar eerste op een ITF J3-toernooi. De als eerste geplaatste Poolse Ada Piestrzynska was met 6-2, 6-3 een maatje te groot en won later ook de titel. Florentine Dekkers strandde in de kwartfinales, maar haalde met Annelin Bakker nog wel de dubbelspelfinale. Net als bij de jongens was dit een Pools-Nederlandse confrontatie, ditmaal gewonnen door de Poolse combo Olivia Bergler/Anastasia Bozova: 3-6, 6-3 en 10-4.

Klik hier voor meer informatie, alle speelschema's en uitslagen van het ITF J3-toernooi in Den Haag.