Mia

Twee landgenotes bij laatste vier op Hugo Ekker Tennis Academy Cup

Mia Woo kan terugkijken op een uitstekende tennisweek in Amsterdam, waar ze ver kwam in zowel het enkel- als dubbelspel van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup 2022.

Na twee jaren afwezigheid keerde het Tennis Europe 3-toernooi virusvrij terug voor haar derde editie, maar in tegenstelling tot die pre-corona edities (2018 en 2019) was het toernooi nu voor jongens en meisjes van veertien jaar en jonger en niet meer voor spelers tot en met zestien jaar.

Het toernooi op de acht gravelbanen van tennispark Buitenveldert, waar voormalig nummer 52 van de wereld Igor Sijsling normaal gesproken les staat te geven, is één van de twee internationale juniorentoernooien in de hoofdstad. Niet te verwarren met de Amstelpark Tennis Academy Trophy onder leiding van toernooidirecteur Ilse Puijker (25 juni-3 juli). 

Op de Hugo Ekker Tennis Academy Cup sloeg Woo zich naar de halve finales van het enkelspel en naar de finale van het dubbelspel. In het enkelspel zat de Italiaanse Fabiola Marino haar dwars: 6-3, 6-3. Marino verloor vervolgens in de finale van Tatiana Miriam Cantos Siemers met 6-2, 6-2. Deze Duitse, de nummer één van de plaatsingslijst, had in de halve finales afgerekend met de Nederlandse Antonia Stoyanov (5-7, 6-0, 6-4).

Samen met Dallas Jansen haalde Woo de finale van het meisjesdubbelspel en ook hierin stuitte ze op de Italiaanse Marino. Het Nederlandse koppel Jansen/Woo moest buigen voor Marino en de Francaise Lilou Souplet Guerne met 6-2, 6-2.

Woo, geboren in 2008 en trainend bij de Balance Tennis Academy in Utrecht, haalde eerder dit jaar ook de finale van het meisjesdubbelspel in Haren (TE3). In 2020 pakte ze op de Nationale Junioren Kampioenschappen de titel bij de meisjes tot en met twaalf jaar.

Finale Chi

Bij de jongens was er een finaleplaats in het dubbelspel voor Justin Chi. Samen met de Fransman Zacchary Cado kreeg hij het niet cadeau tegen Leo Scheffer en Stepan Ziska. Sterker nog, met 6-3, 6-4 ging de titel naar het als eerste geplaatste Duits/Tsjechische koppel.

Finn Stoter haalde de laatste vier in het dubbelspel. Samen met de Brit Hugo Dunn verloor hij van Scheffer/Ziska met 7-6 (4), 6-3.

Klik hier voor meer informatie, alle speelschema's en uitslagen van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup.

Volgende toernooi

Na het indoorseizoen in februari/maart was dit het eerste internationale juniorentoernooi in Nederland. Het volgende internationale juniorentoernooi op Nederlandse bodem is van 13 tot en met 19 juni. Dat is de ITF 3 Leeuwenbergh Den Haag, voor spelers tot en met achttien jaar.