Charlotte van Zonneveld

Van Zonneveld zet goede vorm door met derde toernooizege in 2022

Charlotte van Zonneveld blijft uitstekend presteren op internationale jeugdtoernooien. De speelster uit Zutphen kon bij het ITF Grade 5-toernooi in Den Haag haar derde toernooizege van 2022 bijschrijven.

Van Zonneveld begon vorige maand goed aan het jaar door als qualifier het internationale toernooi in het Belgische Heiveld te winnen. Ze verspeelde op dat toernooi maar één set in acht wedstrijden. Het goede optreden in België kreeg deze maand een vervolg met een toernooizege in het Noorse Stavanger. Op dat toernooi won ze vier van de vijf wedstrijden in drie sets.

Zonder setverlies

Op het toernooi in Den Haag bleef de Zutphense zonder setverlies. De nummer één van de plaatsingslijst won in de eindstrijd van Eline Bex uit België, 6-3, 6-1. De Belgische had in de halve finales gewonnen van de als vierde geplaatste Benthe de Bresser, 7-6 (3) en 6-4.

Met de toernooizege van Van Zonneveld kreeg het toernooi in sportcentrum De Rhijenhof wederom een Nederlandse winnares. Sarah van Emst uit Zwolle haalde vorig najaar de hoofdprijs binnen op de banen van Burgersdijk Tennis.
In het jongenstoernooi kwam Luke Tollenaar tot de halve finales. Hij moest met 4-6, 6-0 en 6-2 zijn meerdere erkennen in de latere winnaar, de Duitser Flynn Tjark Baumert. De ongeplaatste speler won in de eindstrijd van zijn als vijfde geplaatste landgenoot Marc Majdandzic, 3-6, 6-4 en 6-3.

Finaleplaats voor Put

Bij het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam, de Solid Tennis Academy, haalde Stan Put de finale. De Nederlands kampioen tot en met twaalf jaar moest in de spannende eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Fin Kaius Ketola, 5-7, 6-4 en 10-5.

Put stond ook in de finale van het dubbelspel. Met Erikas Maskolaitis uit Litouwen verloor de tennisser uit Bavel van het Nederlandse duo Mats Jutte en Rogier Verbeet, 6-3 en 7-6 (2). Jutte en Verbeet verspeelden in het hele toernooi slechts één set.

In het meisjestoernooi ging de toernooizege naar Darina Matvejeva uit Letland. De dubbeltitel was een prooi voor de Italiaanse Sofia Cadar en Farah Janssen uit België.

Nederlanders in eindstrijd dubbelspel

In Hoofddorp, waar Arnolduspark voor het eerst een internationaal jeugdtoernooi organiseerde, haalden Joris Clermonts en Levi Veldhuis de finale van het dubbelspel. De als eerste geplaatste Duitsers Mats Egbring en Christopher Thies bleken in de eindstrijd te sterk voor het Nederlandse duo, 6-1, 6-1. De Duitsers stonden ook in de finale van het enkelspel en daarin won de als eerste geplaatste Thies met 3-6, 6-2 en 6-3 van Egbring.

Bekijk hier alle uitslagen van de Tennis Europe-toernooi in Rotterdam en Hoofddorp.

Foto: Leon Stolck