DSC00348

Van den Broek haalt ook in Hilversum finale van internationaal jeugdtoernooi

Isis Louise van den Broek heeft tot nu toe een prima zomer op de internationale jeugdtoernooien in eigen land. De tennisster uit Driebergen haalde bij het ITF Junior 5-toernooi in Hilversum voor de tweede keer deze zomer de finale.

Van den Broek moest in de eindstrijd haar meerdere erkennen in de Duitse Josy Daems. Het duel tussen de nummers drie en vier van de plaatsingslijst werd met 6-1 en 6-2 een prooi voor de als derde geplaatste Daems. Van den Broek en Daems stonden een week eerder ook al tegenover elkaar bij het ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam. In de eerste ronde won Daems toen met 6-4 en 6-2. Daems won in Hilversum van vijf Nederlandse speelsters op rij (Joy de Zeeuw, Lena Beckx, Warda Ait El Bachir, Annelin Bakker en Van den Broek).

Tweede finale voor Van den Broek

Voor Van den Broek was het deze zomer haar tweede finale in een internationaal jeugdtoernooi in eigen land. Ze haalde vorige maand de eindstrijd van de Amjoy Cup in Eindhoven. In de eindstrijd verloor ze toen van de Italiaanse Anna Paradisi, 6-2, 6-3. Van den Broek bereikte op 19 juli haar hoogste ranking ooit op de ranglijst voor junioren, plaats 501.

Van den Broek haalde ook de finale van het dubbelspel. Met Annelin Bakker verloor ze de geheel Nederlandse eindstrijd van Joy de Zeeuw en Loes Ebeling Koning, 4-6, 6-3 en 10-8. Voor Koning was het haar tweede dubbelfinale op rij. Ze verloor een week eerder met Rose Marie Nijkamp de finale van het toernooi in Rotterdam van Melissa Boyden en de Slowaakse Mia Chudejova.

Dubbelfinale voor Forger en Rietkerk

In het jongenstoernooi was er ook Nederlandse inbreng in de finale. Abel Forger en Kyvan Rietkerk stonden in de finale tegenover het als eerste geplaatste duo Gianluca Citadini en Juan Manuel La Serna. De Argentijnen trokken met twee keer 7-5 aan het langste eind.

Voor Forger was het zijn eerste dubbelfinale in 2021. Hij haalde voor zijn finaleplaats in Hilversum twee keer de halve finales, in Rotterdam (met Rietkerk) en Caïro (met Daniel Verbeek). Rietkerk stond voor de tweede keer dit jaar in de finale van het dubbelspel. Hij haalde met de Duitser Moritz Schroeter in mei de finale van een toernooi in Caïro. Daarin waren de Nederlanders Freek van Donselaar en Daniel Verbeek met 6-3 en 6-2 te sterk.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Junior 5-toernooi in Hilversum.