Mfnjkstartdag12en14 Jaar2020dsc02635

Nederlanders op dreef in dubbelspel bij internationale jeugdtoernooien

Bij de internationale jeugdtoernooien in Nederland waren de Nederlandse spelers vooral succesvol in het dubbelspel. Jay Temming en Lars Wagenaar haalden de finale van het ITF Junior 4-toernooi bij Leeuwenbergh, Rose Marie Nijkamp (foto) stond in de eindstrijd van het dubbelspel bij het meisjestoernooi. Bij de Focus Tennis Academy Open haalden Sander Paradis en Charlie Valentine de eindstrijd in het dubbeltoernooi.

Jay Temming en Lars Wagenaar vormen al een aantal jaren een succesvol duo in het dubbelspel. Ze wonnen de nationale titel tot en met veertien jaar in 2019. In dat jaar wonnen ze verder onder andere de Tennis Europe-toernooien in Rotterdam en Meppel. Bij het ITF-toernooi op de banen van Leeuwenbergh haalden ze hun eerste finaleplaats van dit jaar. In een spannende finale was het Franse duo Cesar Bouchelaghem en Tiago Pires te sterk voor Temming en Wagenaar, 6-7 (3), 6-3 en 10-8. Bouchelaghem was goed op dreef in Den Haag. Hij won ook het enkelspel door de Belg Idriss Haddouch met 6-3 en 6-0 te verslaan.

Tweede finale voor Nijkamp

In het meisjestoernooi haalde Rose Marie Nijkamp de finale. De Apeldoornse en haar Amerikaanse partner Violeta Martinez moesten het hoofd buigen voor de nummers een van de plaatsingslijst, Rebecca Munk Mortensen en Anna Paradisi. De Deense en de Italiaanse wonnen de eindstrijd met 6-1 en 6-4. Het was voor Nijkamp haar tweede finale in het dubbelspel op ITF-niveau in 2021. Ze won in mei de dubbeltitel met de Russin Daria Shadchneva aan haar zijde in het Hongaarse Dunakeszi.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Junior 4-toernooi in Den Haag.

Boeiende finale voor Paradis en Valentine

Bij het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam bereikte Sander Paradis en Charlie Valentine de eindstrijd. In een boeiende finale trokken Paradis en Valentine aan het kortste eind tegen de als eerste geplaatste Balthazar Huss en Niels McDonald. De Duitsers wonnen met 7-6 (4), 3-6 en 10-6. Voor Huss was het zijn tweede titel op Nederlandse bodem in korte tijd. Hij won met Yannic Nittmann ook het dubbelspel bij het Tennis Europe-toernooi in Borne.

De Duitsers waren goed op dreef bij het toernooi op de banen van TV Victoria. Ook in het enkelspel ging de titel naar Duitsland. Andreas Gabriel Seidel won het jongenstoernooi. In het meisjesternooi was Lisann Brinkmann de sterkste door haar Duitse landgenote Karla Bartel te verslaan. Het was voor Brinkmann haar tweede toernooizege op rij. Ze won ook het Tennis Europe-toernooi in Borne.

Bekijk hier alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam