Daniel Verbeek forhand

Enthousiaste spelers en coaches bij ITF Junior 4-toernooien in Rotterdam

Niels Stemerdink sluit komende week drie weken van toernooitennis in Rotterdam af. De eigenaar van de Focus Tennis Academy heeft al mooie dingen gezien op de tennisbanen van TV Victoria.

In de laatste van de drie weken toernooitennis staat het tweede ITF Junior 4-toernooi op het programma. "We kijken tot nu toe superpositief terug. Ik heb enthousiaste spelers en coaches gezien. Je kan zien dat er lang getraind is en dat iedereen weer blij is dat er wedstrijd gespeeld kunnen worden. En we hebben tot nu toe super tennisweer gehad", zegt Stemerdink.

Mooie prestaties Nederlanders

De Nederlanders waren bij het eerste ITF-toernooi op de banen van Victoria goed op dreef. Rose Marie Nijkamp pakte haar eerste ITF-zege in het enkelspel, de dubbeltitel ging naar Isis Louise van den Broek en Annelin Bakker. In het jongenstoernooi haalde Daniel Verbeek, pupil van Stemerdink bij de Focus Tennis Academy, twee finales. "De Nederlanders hebben goed meegedaan. Er zijn titels gepakt, finales gehaald. Dat is toch waar je het voor doet, dat de Nederlanders het goed doen. Dat we het juiste niveau in het land gehad hebben, dat ze hier thuis horen. Dat is heel goed om te zien.’"

Stemerdink kijkt nu al tevreden terug op de prestaties van de tennissers van de Focus Tennis Academy. "Daniel Verbeek heeft het goed gedaan, dat is toch waar je vantevoren op hoopt." Warda Ait El Bachir en Joy de Zeeuw, hebben volgens Stemerdink mooie dingen laten zien. "Het is mooi dat ze in vier weken tijd vijftien, zestien wedstrijden kunnen spelen. Dat is belangrijk voor spelers in deze leeftijdscategorie. Je ziet echt de ontwikkeling in die drie weken. Joy de Zeeuw is bijvoorbeeld bij haar eerste ITF-toernooi onder de indruk, maar ze haalde in Den Haag de kwartfinales van het ITF-toernooi. Dat is al winst van al deze ITF-toernooien achter elkaar in Nederland."

Goed niveau

De Nederlandse inbreng bij het tweede ITF Junior 4-toernooi komt in het jongenstoernooi onder andere van Daniel Verbeek, Freek van Donselaar, Bastiaan Weststrate en Julian DeSousa. In het meisjestoernooi komen onder andere Melissa Boyden, Sophie Schouten, Warda Ait El Bachir en Annelin Bakker in actie. Ook Isis Louise van den Broek en Rose Marie Nijkamp zijn van de partij. Stemerdink geniet van het internationale tennis in Rotterdam in deze weken. "Een heel goed niveau in de eerste week. Het is mooi om mijn eigen spelers, de Nederlanders en de buitenlanders op het park te hebben. Daar word ik wel vrolijk van."

De coronamaatregelen maken het wel lastiger om een toernooi te organiseren. "Drie weken geleden mocht er bijvoorbeeld geen spelers uit Zuid-Amerika komen. Nu kan dat wel. Maar komt een jongen uit Argentinië gelijk uit zijn land of heeft hij bijvoorbeeld al drie weken toernooien gespeeld in Frankrijk. Daar ben ik in de voorbereiding wel druk mee geweest. Dat vergt wel extra aandacht."

Bekijk hier meer informatie over het ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam.