HK180808 0588

Dubbeltitel en finaleplaats in enkelspel voor Boyden in Rotterdam

De Nederlandse jeugdtennissers waren goed op dreef bij de toernooien in eigen land. Melissa Boyden won bij het ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam het dubbelspel, in het enkelspel reikte ze tot de finale. Bij het Tennis Europe-toernooi in Etten-Leur was er succes voor Sander Paradis en Charlie Valentine in het dubbelspel.

Voor de tweede keer deze maand waren de banen van TV Victoria in Rotterdam het decor voor een ITF Junior 4-toernooi. De halve finales van het meisjestoernooi kleurden oranje. Drie van de vier speelsters kwamen uit Nederland. Melissa Boyden haalde de finale door Loes Ebeling Koning met 6-4 en 6-1 te verslaan. In de andere halve eindstrijd moest Warda Ait El Bachir haar meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Anna Paradisi. De Italiaanse won op zondag in de eindstrijd van Boyden met 6-4 en 6-1.

Boyden won in Rotterdam wel het dubbelspel door met haar Slowaakse partner Mia Chudejova te winnen van Loes Ebeling Koning en Rose Marie Nijkamp, 7-6 (4) en 7-5. Het was voor Boyden haar eerste dubbeltitel in 2021.

Dubbeltitel voor Verbeek

In het jongenstoernooi was Daniel Verbeek op dreef in het dubbelspel. Hij won met de Japanner Jay Dylan Hara Friend van het Franse duo Romain Gales en Etienne Marty, 6-3 en 6-2. Het was voor Verbeek zijn tweede dubbeltitel dit jaar. Hij won in mei een dubbeltitel met Freek van Donselaar in Caïro, Egypte. Begin deze maand stond Verbeek met de Belg Alessio Basile ook in de finale van het eerste ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam.

Paradis en Valentine winnen in Etten-Leur

Ook op het Tennis Europe-toernooi in Etten-Leur was er Nederlands succes in het dubbelspel. Sander Paradis en Charlie Valentine waren in de eindstrijd met twee keer 7-5 te sterk voor de Duitsers Julius Maximilan Haus en Yannic Nittmann. Nittmann is de laatste weken goed op dreef op Nederlandse bodem. Hij won in Etten-Leur het enkelspel en won bij het Tennis Europe-toernooi in Borne ook het dubbelspel.

Voor Paradis en Valentine was het de tweede dubbelspelfinale op rij. Ze verloren vorige week in de eindstrijd van het toernooi in Rotterdam van het Duitse duo Balthazar Huss en Niels McDonald. Valentine haalde in Etten-Leur de halve finales van het enkelspel, maar verloor met 6-4, 1-6 en 6-3 van de Fransman Gregoire Delattre.

In het enkelspel van het meisjestoernooi ging de titel naar de Belgische Eline Bex. De nummer een van de plaatsingslijst won in de eindstrijd van Eva Bennemann uit Duitsland, 6-1 en 6-2. Het was voor het eerst dat er in Etten-Leur een internationaal jeugdtoernooi gehouden werd.

Bekijk hier alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Etten-Leur.