Abel Forger schreeuw opluchting blijdschap dubbel

De Boerdere hoopt dat Nederlanders zich profileren in Hilversum

De internationale jeugdtoernooien in Nederland krijgen een vervolg op de banen van Tulip Tenniscentrum in Hilversum. Toernooidirecteur Erwin de Boerdere hoopt dat de Nederlandse kinderen punten gaan halen op het ITF Junior 5-toernooi.

‘’Het is fijn dat je een toernooi kan organiseren en zo de Nederlandse kinderen kan helpen om punten te halen. Dat is doel nummer één. Het zou mooi zijn dat ze punten halen op internationaal niveau en zich kunnen profileren op de jeugdwereldranglijst. Het geeft aan waar je staat als land en als individuele speler’’, zegt De Boerdere.

Regelgeving

De coronapandemie maakt het wel lastiger om een toernooi te organiseren. De Boerdere heeft te maken met verschillende regelgeving. ‘’Je hebt te maken met veiligheidsregio’s, de gemeente. En je hebt met ouders te maken. Als we ons niet aan de regels houden dan krijgen we corona ook niet klein. Soms is het tennispubliek best een lastig publiek’’, geeft De Boerdere aan.

In het jongenstoernooi voert Freek van Donselaar de plaatsingslijst aan. Verder komen onder andere Kyvan Rietkerk, Luka Novakovic, Abel Forger en Daan van Dijk in actie in Hilversum. In het meisjestoernooi komt de Nederlandse inbreng van Warda Ait el Batchir, Isis Louise van den Broek en Annelin Bakker. ‘’We hopen op mooi weer en veel punten voor de Nederlanders. Dat geeft voldoening. En het zou mooi zijn als de Nederlandse spelers dan in de winter makkelijker in andere toernooien binnen kunnen komen. Dat lijkt me een belangrijke doelstelling.’’

Zusje van Gael Monfils

Op deelnemerslijst staan verder veel Spaanse en Franse deelnemers. ‘’Dat viel mij ook op. Veel Spanjaarden en Franse deelnemers. Er doen veel buitenlanders mee, dat is hartstikke leuk.’’ De Francaises Maelie Monfils, het jongere zusje van Gael, en Sarah Iliev voeren de plaatsingslijst aan in het meisjestoernooi. Het tweetal werd dit jaar al met een wildcard toegelaten tot het jeugdtoernooi van Roland Garros. ‘’Dat is wel interessant. We hebben hier het broertje van Djokovic gehad en Dominic Thiem. Het is leuk dat je later kan zeggen dat je dat soort spelers hier hebt gehad. Maelie is nog heel jong. Maar zij moet ook gewoon voor haar puntjes spelen, voor haar plekje. Het is niet zo dat ze op haar naam bepaalde wedstrijdjes wint.’’

Geen rolstoeltennistoernooi

Het rolstoeltennistoernooi ontbreekt dit jaar bij het toernooi in Hilversum. ‘’Dat heeft te maken met regelgeving. We moesten vier, vijf weken geleden beslissen of we het door zouden laten gaan. Toen was er weer andere regelgeving. Je kan er ook niet vanuit gaan wat er misschien versoepeld gaat worden. We hopen het volgend jaar weer te organiseren.’’

Het toernooi op de banen van het Tulip Tenniscentrum werd verschoven van week 23 naar week 26. De Boerdere hoopt in week 41 een internationaal indoortoernooi te organiseren. ‘’Ik hoop dat dat door kan gaan. Dat is afwachten de komende weken en maanden. Daar moet ik nog een slag om de arm voor houden.’’

Bekijk hier alle informatie over het ITF Grade 5-toernooi in Hilversum.