DSC00348

Van den Broek kan mooie week in Brabant niet bekronen met toernooizege

Isis Louise van den Broek heeft bij de Amjoy Cup een uitstekende week niet kunnen bekronen met een eindzege. Het eerste jeugdtoernooi op Nederlandse bodem sinds lange tijd kreeg een Italiaanse winnares, Anna Paradisi.

Van den Broek moest in de finale met 6-2 en 6-3 haar meerdere erkennen in de als vijfde geplaatste Italiaanse. De speelster uit Driebergen was uitstekend op dreef op de banen van ELTV in Eindhoven. Ze verloor in aanloop naar de finale geen enkele set.

Van den Broek, in 2019 Nederlands kampioene tot en met 14 jaar, haalde eerder dit jaar de halve finales van het toernooi in het Letse Adazi. In de halve eindstrijd verloor ze van Maelie Monfils, het zusjes van Gael Monfils.

Nederlandse toernooizege in dubbelspel

In het dubbelspel was er succes voor Rikke de Koning en Marente Sijbesma. Zij pakten de dubbeltitel door in de eindstrijd van het als derde geplaatste duo Irina Balus (Slowakije) en Natacha Schou (Denemarken) te winnen, 7-6 (7) en 6- 3.

In het jongenstoernooi ging de overwinning in het enkelspel naar de Zwitser Killian Feldbausch. De nummer vier van de plaatsingslijst won in de finale van Paul Barbier Gazeu uit Frankrijk, 6-4 en 6-1. Gazeu won met zijn landgenoot Theo Hermann wel het dubbelspel door Filip Apltauer (Tsjechiƫ) en Loan Lestir (Frankrijk) te verslaan, 7-6 (2) en 6-4.

Bekijk hier alle uitslagen van de Amjoy Cup in Eindhoven.

Duitsers op dreef in Tennis Europe-toernooi

Op het Tennis Europe-toernooi bij TOS Bergeijk waren de Duitse spelers erg op dreef. In drie van de vier categorieƫn in het enkelspel ging een Duitse tennisser met de overwinning aan de haal. De Duitser Tom Sickenberger beleefde een uitstekende week in Brabant. Hij won in de categorie tot en met 14 jaar zowel het enkel- als het dubbelspel.

De dubbeltitel greep Sickenberger met Yannic Nittmann, van wie hij de finale in het enkelspel had gewonnen. Ze wonnen in de finale van Hidde Schoenmakers en zijn Tsjechische partner Jan Sykora, 7-6 (3) en 6- 3. In het dubbelspel bij de meisjes tot en met 14 jaar waren de Nederlandse meiden Silver Bijlsma en Megan Lynn Caffin dicht bij een toernooizege. Ze verloren in de finale van het dubbelspel van het Belgische koppel Zita Berckmans en Katarina Kujovic, 6-1 en 7-5.

De Duitse hegemonie werd alleen doorbroken door de Belgische Marilyn van Brempt. Zij won in de categorie tot en met twaalf jaar zowel het enkel- als het dubbelspel. De dubbel won ze met landgenote Celine Weynen.

Bekijk hier alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi bij TOS Bergeijk.