Mfnjkstartdag12en14 Jaar2020dsc02635

Nijkamp haalt in Rotterdam haar eerste toernooizege op ITF-niveau binnen

Rose Marie Nijkamp heeft in Rotterdam een fraaie week achter de rug. De 15-jarige Apeldoornse bekroonde een uitstekend toernooi met haar eerste toernooizege op ITF-niveau.

Nijkamp won in een spannende finale in drie sets van de Slowaakse Irina Balus, 7-6 (6), 3-6 en 6-4. De Apeldoornse was op dreef op de banen van Victoria in Rotterdam. Op weg naar de finale stond ze geen enkele set af. In de tweede ronde won ze van Isis Louise van den Broek, die een week eerder nog de finale had bereikt van het ITF Junior 4-toernooi in Eindhoven.

Nijkamp stond voor de tweede keer dit jaar een finale van een ITF Junior 4-toernooi. In mei haalde ze de eindstrijd in het Hongaarse Dunakeszi, maar trok ze in de finale aan het kortste einde tegen de Tsjechische Julie Struplova.

Van den Broek was in Rotterdam succesvol in het dubbelspel. Met Annelin Bakker pakte ze de dubbeltitel. In een geheel Nederlandse finale wonnen Van den Broek en Bakker van de als tweede geplaatste Sanne Schalekamp en Sophie Schouten, 6-2, 4-6 en 10-8.

Twee finales voor Daniel Verbeek

In het jongenstoernooi hoopte toernooidirecteur Niels Stemerdink op goede prestaties van zijn pupillen. Daniel Verbeek maakte de verwachtingen waar. Hij haalde de eindstrijd, waarin de Japanner Jay Dylan Hara Friend uiteindelijk te sterk was. Het duel tussen de nummers drie en vier van de plaatsingslijst werd met 2-6, 7-6 (5) en 7-5 een prooi voor de als vierde geplaatste Friend.

Ook in het dubbelspel haalde Verbeek de finale. Met de Belg Alessio Basile moest hij zijn meerdere erkennen in het Franse duo Paul Barbier Gazeu en Theo Hermann, 4-6, 6-4 en 10-8. Voor Gazeu en Hermann is het derde dubbeltitel op rij. Ze wonnen vorige week op de Amjoy Cup in Eindhoven en in juni in het Deense Aarhus.

Klik hier voor alle uitslagen van het ITF Junior 4-toernooi in Rotterdam.

Schoenmakers op dreef bij Tennis Europe-toernooi in Borne

Hidde Schoenmakers heeft mooie prestaties neergezet bij het Tennis Europe-toernooi in Borne. In het Twentse land haalde Schoenmakers in de categorie tot en met veertien jaar de finale van het enkelspel en schreef hij met de Tsjech Jakub Smejcky het dubbelspel op zijn naam.

Schoenmakers verloor de finale van het enkelspel van een speler in vorm, de Duitser Yannic Nittmann. Hij haalde een week eerder ook al de finale van de Amjoy Cup bij TOS Bergeijk. Nittmann trok in de finale met 6-3 en 6-0 aan het langste eind. In het dubbelspel wonnen Schoenmakers en zijn Tsjechische partner Jakub Smejcky met 2-6, 7-5 en 10-5 van Nitmman en zijn landgenoot Balthazar Huss.

De titel in het enkelspel bij de meisjes tot en met veertien jaar ging naar de Duitse Lisann Brinkmann. Zij zag de Italiaanse Elena Francese na de eerste set (6-0 winst voor Brinkmann) opgeven.

In het meisjestoernooi tot en met twaalf jaar was er Nederlands succes in het dubbelspel. Fleur de Bresser en Sophie Ray wonnen in de eindstrijd van de Francaise Margot Bouchelaghem en Monta Visocanska uit Letland, 6-3 en 6-0. Bouchelaghem stond in Borne ook in de finale van het enkelspel, waarin ze verloor van de Litouwse Viktorija Cesonyte, 6-3 en 6-1.

Klik hier voor alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Borne.