Tenniskrijt

Robin Haase: tenniskrijt ideale manier om nu te tennissen in je eigen tuin

Wie ervan baalt dat er nu niet op de tennisbaan kan worden gespeeld, doet er slim aan kleurkrijtjes te pakken en in de tuin aan de slag te gaan. Zet een streep op een muur en creëer zo je eigen net. Teken er een paar cirkels boven of zet er een paar kruizen bij en je training kan beginnen!

Dat is het advies van Robin Haase, de beste mannelijke tennisser van ons land. Hij is het boegbeeld van het Nederlandse tennis én de KNLTB-campagne #tenniskrijt, die vorig jaar september werd gelanceerd. Samen met Kiki Bertens wilde hij jong en oud enthousiasmeren om buiten te gaan tennissen, een oproep die hij nu tijdens de coronacrisis graag herhaalt.

Want wat is er nou leuker dan er met creativiteit voor te zorgen dat je alsnog kan tennissen? Kijk daarom goed om je heen in je eigen tuin en zoek een geschikte muurtje, schutting of deel van de schuur of garage op en leef je uit, stelt Haase voor. ‘Helaas zitten we veel thuis, maar dat betekent niet dat we helemaal niets meer kunnen doen’, vertelt hij voor de camera.

‘We kunnen het tenniskrijt er bij pakken en in de tuin een tekening op de muur maken. Of maak op de grond een denkbeeldig net met attributen. Je kan van alles verzinnen, bijvoorbeeld een wedstrijdje tegen jezelf spelen’, legt hij uit. ‘Als je wat beter kan tekenen dan ik, teken je Roger Federer op de muur en kan je tegen hem spelen.’

Hij sluit af: ‘Heel veel plezier en hopelijk tot snel op de echte tennisbaan!’