Meisje rood 3

Blog Sophie: Tennisgek

Hey Tennisplayer! Als je mocht kiezen, wat zou het worden: een zwembad of een tennisbaan in je tuin? Een leuke vraag om eens over na te denken in deze gekke coronatijd! Ik weet het wel. Een tennisbaan natuurlijk. Want ik ben verliefd op tennissen. En dat is ook niet zo gek, want ik ben zo ongeveer geboren op de tennisbaan. De ballen vlogen langs mijn kinderwagen als mijn ouders stonden te tennissen.

Zo is mijn liefde voor tennis begonnen. Wij waren altijd op de tennisbaan. En toen ik wat ouder werd, ging ik zelf spelen, voornamelijk met mijn tennisvriend P. P. en ik stonden uren op de baan, en dan speelden we wedstrijdjes in het minivak. Echt verslááávend! Vervolgens kreeg ik tennisles en begon ik wedstrijden te spelen: competitie en toernooien. Eerst bij de jeugd en later bij de volwassenen. Zo heb ik veel bekers gewonnen!  

Oké. Zo word je dus tennisgek. En wat doe je dan, als je zo dol bent op tennissen? Dan tennis je het liefst, natuurlijk. Ik heb altijd wel zin om te spelen. Dan word je blij als je een tennisbaan ziet, en het gravel ruikt. Dan praat je graag over tennis, lees je graag over tennis, kijk je graag naar wedstrijden en hoop je stiekem dat je op straat tegen je favoriete tennisspeler op botst. Dan vind je het leuk om andere te leren tennissen en te coachen. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

En op een goeie dag kom je op het idee om over tennis te gaan schrijven. Om jonge tennisspelers zoals jij óók een beetje meer tennisgek te maken. Zo ga ik je in de komende maanden in mijn blogs te laten lezen dat de tennisbaan zo’n fijne plek is om te zijn en dat het spelen van wedstrijden héél leuk is. Verder ga ik praten met jonge tennisspelers die vertellen waarom zij óók zo verliefd zijn op tennis en met een mazzelaar die woont op de tennisbaan (bizar!) en nog veel meer. Krijg je al zin om me te gaan volgen?

Nu heb ik al heel wat over mezelf verteld, maar ik vergeet bijna om me écht voor te stellen. Wie ik ben? Sophie, je coach van papier & tennisgek dus! Ik wens je heel veel leesplezier toe en vooral veel fun op de baan! 

Sophie

Sophie Asberg

Blogger voor KNLTB