Kracht- en stabiliteitsoefeningen rekken

KNLTB competitie 2020 op punt van beginnen: zo stap je goed voorbereid de baan op

De KNLTB Competitie 2020 komt eraan. Na de coronastop kan tennisminnend Nederland weer de baan op om competitie te gaan spelen. Een heerlijk vooruitzicht natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat je straks zo goed mogelijk voorbereid kan tennissen?

Die vraag leggen we voor aan Miguel Janssen, bondsconditietrainer bij de KNLTB. Hij geeft aan dat het op de eerste plaats belangrijk is om je algehele fitheid te verbeteren. Dat kan door bijvoorbeeld naast het tennis ook te gaan fitnessen of hardlopen, zo vertelt Miguel in de video: 

Je kan ook denken aan functionele kracht- en stabiliteitstraining, de meeste geschikte vorm van krachttraining voor het verbeteren van de tennisprestaties. Benieuwd welke oefeningen je kan doen? Lees hier verder.

Materiaal en voeding

Verder is het zaak om te zorgen voor het juiste materiaal. Kan je racket een nieuwe bespanning gebruiken? En hebben je schoenen het juiste profiel voor de ondergrond waarop je speelt?

Ten slotte is het belangrijk om op competitiedagen extra goed op je voeding te letten. "Zorg dat je koolhydraatrijk eten mee hebt zodat je energie hebt om je wedstrijden goed te kunnen spelen. Neem ook voldoende warme kleding mee, op een regenachtige dag ook een regenjasje. En doe voor je wedstrijd tijdig een warming up. Maak er een mooie dag van. Succes!"

Eerder vroegen we Miriam van Reijen, expert sportvoeding van TeamNL en voedingsconsulente KNLTB voor toptennis, tips op het gebied van eten en drinken. Nieuwsgierig naar haar adviezen? Lees ze hier