HK200818 272

Titels voor Sie en Bogie op laatste tussenstop voor NKS 35+

Met de MT400 Rapiditas is een einde gekomen aan een serie Masters Tour-toernooien op Nederlandse bodem. De prijzen op het toernooi in Nijmegen werden verdeeld onder Nederlanders, Duitsers en een Brit.

Terwijl de toppers in de leeftijdsgroepen 55+ en 60+ momenteel in actie komen op de WK in Portugal, werd in Nijmegen het laatste toernooi gespeeld van een reeks internationale toernooien in Nederland voor Masters-tennissers. Dat is sinds een jaar de benoeming van de groep 30+-tennissers die internationale toernooien spelen onder de vlag van de ITF. Nederland is aardig bedeeld op die kalender met jaarlijks toernooien van verschillende niveaus (MT 200, 400 en 700).

De caravaan trok dit jaar van Middelburg naar Venlo, Amstelveen, Etten-Leur en dus Nijmegen. Het geldt als opmaat naar de Nationale Kampioenschappen Senioren 35+ Outdoor, die op maandag 28 augustus van start gaan. Op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum strijden de beste tennissers van ons land om de prijzen in de leeftijdscategorie├źn vanaf 35+. Aan het einde van dit kalenderjaar (23-30 december) is er nog een MT200 in het Limburgse Asten.

In Nijmegen vond de tweede editie plaats van de MT400 Rapiditas. Onder de winnaars waren voormalige Nederlands kampioenen Gejo Bogie (60+) en Jan Sie (70+). Beide spelers wonnen hun tweede toernooi van 2023.

Winnaars MT400 Rapiditas:

30+: Andreas Petermann (Dui)

35+: Thomas Muelinghaus (Dui)

40+: Gertjan Kersten

45+: Sven Holmann (Dui)

50+: Danny Egter en Anne van der Wal

55+: Tom Heskes

60+: Gejo Bogie en Saskia Vliegen-Leutscher

65+: Edward Topham (Gbr)

70+: Jan Sie

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de MT400 Rapiditas.