Oscar Timmers fotografie NKS2022 DSC6801 low res 2048 px

Keur aan Nederlandse winnaars in Etten-Leur

Na de ITF-toernooien voor senioren in Hoofddorp en Amsterdam stond de eerste week van augustus een internationaal evenement voor dertigplussers in Etten-Leur op het programma.

De schema’s van het MT400-toernooi waren niet al te groot, waardoor veelal in poules werd gespeeld. De deelnemers waren zodoende in ieder geval verzekerd van meerdere partijen op de Tennis & Padel Club Etten-Leur.

Nederlandse successen waren er in verschillende leeftijdscategorieën van 30+ tot en met 80+ te noteren.

De poule van vrouwen 30+ werd gewonnen door Stephanie Kuijper. Sebastiaan Klijn was de beste in de 35+ groep mannenenkelspel. Wouter Kropman toonde zich in de categorie 45+ de beste.

In de finale van het mannenenkelspel 50+ was de Duitser Evert Veldhuijzen met 6-1 6-0 een maatje te groot voor Eelco de Vries. Esther Hofstede moest in de eindstrijd van de 55+ haar meerdere erkennen in Diane Guns. De Belgische won de spannende eindstrijd met 4-6 6-0 10-5.

De poule van 60+ werd gewonnen door Mieke Smits. Bij de 65+ers stond een droomfinale op het programma tussen eerste reekshoofd Just Palm en de als tweede ingeschaalde Ben van der Steen. Het was uiteindelijk Van der Steen die er met de winst vandoor ging: 7-6 6-3.

Bill Floor kroonde zich als winnaar bij de categorie 70+ door de Mexicaan Alexandro Riefkohl met 6-4 6-3 te verslaan.

Jan Sutmuller mocht zich de oudste winnaar noemen. Hij eiste de toernooizege op door in de poule van 80+ bovenaan te eindigen.

Bekijk alle uitslagen van het MT400-toernooi in Etten-Leur hier.