Oscar Timmers fotografie NKS2022 DSC7014 low res 2048 px

Nederlandse successen op goed bezette Amsterdam Masters Open

De dertiende editie van de Amsterdam Masters Open kende veel Nederlandse successen. Het MT700 in Amstelveen is het grootste internationale toernooi voor senioren in ons land.

Meer dan tweehonderd deelnemers streden in de leeftijdscategorieën variërend van 30+ tot en met 85+. Omdat er de nodige punten voor de wereldranglijst waren te verdienen, trok het evenement veel internationale spelers naar Amstelveen.

Ondanks de buitenlandse concurrentie kende veel categorieën Nederlandse winnaars. Met name in de jongere klassen was het raak.

Erik Gorris was de beste bij de 35+ door de Chileen Alejandro Breve in de finale geen enkele game te gunnen. Ruud Vis was in een Nederlands onderonsje bij de 40+ Jelle Oosterhoff de baas, terwijl Dennis Bank in de eindstrijd van de 45+ een walkover kreeg van Bernard Jonkman.

Regina Balcune was de beste in de poule van de jongste deelnemers bij de vrouwen. Zij won in de 40+ al haar groepswedstrijden zonder setverlies. Dat kunstukje deed Carolien de Vries ook in de poule van 45+.

Nederlandse winnaars waren er ook in de 50+ en 55+ categorie. Mirjam Swarte bleef in de compleet Nederlandse groep 50+ ongeslagen. Sandy Wenderhold was in de finale van de 55+ met 6-0 6-0 duidelijk een maatje te groot voor Petra van den Akker-Wessels. Leo Pijnacker versloeg Tom Heskes in de mannenfinale 55+.

Karien Theeuwes won de 65+ door topseed Sylvie Primault uit Frankrijk te verslaan.

In de overige leeftijdsklassen waren er nog finaleplaatsen voor Carole de Bruin, Frits Raijmakers, Martin Koek en Heleen Janssen-Prins.

Bekijk hier alle uitslagen in zowel enkelspel als mixdubbel.