45 jarige vrouw backhand

Nederlanders domineren Dutch Open Seniors Championships

De Dutch Open Seniors Championships in Hoofddorp kende dit jaar tal van Nederlandse winnaars.

Het MT400-toernooi zag een toename van het aantal deelnemers van zestig naar negentig. Dit kwam doordat meer landgenoten de weg naar tennisvereniging Arnolduspark wisten te vinden. Buitenlandse interesse bleef nog wat achter.

Eerder verklaarde toernooidirecteur Cees Hage de afwezigheid van buitenlandse spelers: ‘Het is kostbaarder om te vliegen. De buitenlanders hebben last van de verhoging van de prijzen voor vliegtickets. Je betaalt dertig, veertig procent meer voor een ticket.’

Het internationale toernooi voor spelers van minimaal ouder dan 35 jaar is desalniettemin ambitieus. Het plan is om door te groeien naar een MT700-status.

Dat de schema’s dit jaar werden gedomineerd door Nederlanders betekende ook veel winnaars met een rood-wit-blauw vlaggetje achter zijn of haar naam.

In de jongste categorie was het Ruud Vis die zegevierde. De linkshandige speler kende in de finale weinig problemen met de Duitser Oliver Manz: 6-1 6-1. Met dezelfde cijfers sloeg Bernard Jonkman zich naar de titel in de categorie 45+. De Noord-Hollander was in een Nederlands onderonsje te sterk voor Martijn van Esteren.

Pieter van Houten kwam in de 50+ finale tegen de Fin Mika Leskinen ijzersterk terug en won met 2-6 6-0 10-4. Leo Pijnacker deed dat in de eindstrijd voor spelers ouder dan 55+ ook door Tom Heskes met 1-6 7-5 10-3 te verslaan.

Mark Nije was de beste singelaar in de 60+ categorie en Justin Palm kreeg in de finale van de 65+ een walkover van Frieder Goll.

De oudste categorie was de 70+ en van de acht spelers kwamen er zeven uit Nederland. Niet toevallig dat Jan Sie de spannende Nederlandse finale tegen Rob Meuwese met 5-7 7-5 10-5 won.

In het vrouwenenkelspel was de 50+ categorie de jongste klasse. Mirjam Swarte was in een poule duidelijk beter dan Darinka Boulonois en Patricia Lobao Peres.

Sandy Wenderhold was de sterkste in de poule van speelsters ouder dan 55 jaar. De Spaanse Carmen Lang Verdugo bleef in de categorie 60+ ongeslagen.

Bekijk hier alle uitslagen in zowel enkel- als dubbelspel.