HK200818 329

Nederlanders en Duitsers verdelen prijzen op sfeervolle MT400 Venlo

Met zo'n grote Duitse afvaardiging was het niet gek dat de helft van de hoofdprijzen op de MT400 Venlo ook onder Duitsers werden verdeeld.

Venlo ligt zo dicht bij de Duitse grens dat het logisch is dat veel van onze oosterburen het toernooi van John Vievermans en zijn team weten te vinden. “Amsterdam is twee uren rijden. Düsseldorf of Mönchen-Gladbach is een stuk dichterbij”, zei de toernooidirecteur al voorafgaand aan het toernooi dat zijn achtste editie beleefde en de vijfde bij Tennisclub Venlo. In 2016 was de eerste editie bij de Roermondse TC.

Over het aantal deelnemers was Vievermans niet zo te spreken (circa tachtig), maar voor de spelers die er wel waren was het weer uitstekend geregeld bij de gastvrije club op het volgens Vievermans 'mooiste tennispark van Limburg'. “Deelnemers komen terug voor de gastvrijheid, de ambiance, de sfeer”, weet de man die zelf ook het racket ter hand nam in Venlo. Vievermans vormde een duo met de Duitser Wolfgang Nonn in de 60+, de enige leeftijdsklasse waarin werd gedubbeld. Vievermans en Nonn verloren in de finale van de Nederlander Patrick Bueno de Mosquita en de Fransman Jean-Michel Querne met 2-6, 6-3, 10-6.

Zeven van de dertien enkelspelonderdelen waren een prooi voor een deelnemer uit Duitsland. Vijf onderdelen werden door Nederlanders gewonnen en een Nieuw-Zeelander ging er met de titel in de laagste leeftijdsklasse, 30+, vandoor.

De winnaars van MT400 Venlo:

30+: Andrew Hicks

35+: Thomas Muelinghaus

40+: Leon Leobach en Mirja Wagner

50+: Roman Groteloh

55+: Tom Heskes

60+: Gejo Bogie en Yvette van Dok. HD: Patrick Bueno de Mosquita/Jean-Michel Querne

65+: Gerie Verkoelen en Reinhilde Adams*

70+: Peter Lehnen

75+: Ernst-Jochen Otto

80+: Bernd Richter

*De 71-jarige Adams deed bij gebrek aan leeftijdsgenoten mee in de 65+, waar ze afrekende met al haar jongere tegenstanders. De Duitse is de huidige nummer twee van de wereld 70+.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de MT400 Venlo.

Het toernooi is in de loop der jaren gegroeid in status, van MT (Masters Tour) 100 naar 200 naar 400. Daarboven zitten nog MT 700 en MT1000. Over twee weken begint in Amstelveen de Dutch Open Seniors (MT700), het meest toonaangevende MT-evenement op Nederlandse bodem. Ook daar is Vievermans toernooidirecteur.

Agenda Masters Tour in Nederland

De eerstvolgende stop is in Hoofddorp, waarna de caravaan verder trekt naar Amstelveen, Etten-Leur en Nijmegen voordat de WK 55-60 begint in Portugal (13-26 augustus). Van 28 augustus tot en met 3 september zijn de NKS 35+ Outdoor in Hilversum.