HK200818 339

Kwantiteit MT200 Middelburg blijft achter op kwaliteit

Het lage aantal deelnemers was een smetje op het blazoen van een verder prima verlopen Masters Tour-toernooi in Middelburg. “Ondanks dat hebben we heel mooie wedstrijden gezien”, sprak toernooidirecteur Marc Felius na afloop.

Met 31 deelnemers was het voor Felius een grote uitdaging om interessante speelschema's te maken en er werd dan ook maar in zes verschillende leeftijdscategorieën gespeeld. Felius gaf eerder al aan dat een combinatie van factoren de kwantiteit van het speelveld parten speelde. Een MT200-toernooi in Brussel en een MT 700-toernooi in het Duitse Wuppertal in dezelfde week zaten de derde editie van de MT200 in Middelburg dwars.

“We denken voor volgend jaar aan augustus. Dat lijkt me wel een goed idee. We moeten dan wel rekening houden met de WK Masters die maand in Lissabon”, zegt de toernooidirecteur, die zijn toernooi dit jaar liever een week eerder had gehouden. Dat kon echter niet in verband met het jubileum van gastheer MLTC Middelburg, dat in die week haar 75-jarig bestaan vierde. “Daardoor hadden we geen andere mogelijkheid. Het was niet anders voor ons.”

De vraag is of de kwaliteit van het toernooi, en de positieve reacties daarop van deelnemers, genoeg is om de MT200 Middelburg na deze derde editie te laten doorgroeien naar een MT400. Felius houdt er rekening mee dat dit niet gaat lukken, maar hoopt er wel op. “Ik weet niet of dat met dit aantal deelnemers gaat lukken. De geluiden van de deelnemers en de hoofdscheidsrechter zijn allemaal positief, maar of dat genoeg is om de ITF te overtuigen?”

Regen ontlopen

Een geluk bij een ongeluk was dat door het lage aantal deelnemers er pas op donderdag werd gestart en dat het onweer dat dinsdag over Nederland trok niet van invloed was. De extreme warmte op zondag, de slotdag, was nog wel een uitdaging. “Met wat extra water en handdoeken die men in de nek kon leggen vingen we dat op. Alleen mijn tegenstander werd toch bevangen door de hitte en moest opgeven in de derde set”, zegt Felius over zijn duel tegen Stijn Sprinkhuizen. Beide spelers hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen en Sprinkhuizen begon sterk aan de finale. Na de winst van eerste set, werd de hitte hem echter te veel. Bij een stand van 2-6, 6-0, 1-0 in het voordeel van Felius, gooide Sprinkhuizen de handdoek, ondanks dat deze lekker koel was, in de ring.

Winnaars MT 200 Middelburg:

35+: Marc Felius

45+: Benard Jonkman

50+: Joost Siemensma

55+: Erik Dijkman Dulkes (heren) en Ester Vendrik (dames)

60+: Patrick Marteijn (herenenkelspel) en Toon Maranus/Bert van Sabben (herendubbelspel)

75+: Peter Vaarties

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de MT200 Middelburg.