Man in actie tijdens tenniswedstrijd (1)

Spannende finales bij Dutch Open Seniors Championship in Hoofddorp

De Nederlandse seniorentennissers waren weer goed op dreef bij de Dutch Open Seniors Championship in Hoofddorp. In de verschillende leeftijdscategorieën werden Nederlandse toernooizeges genoteerd.

De finale in de categorie 55+ leverde een spannend schouwspel op. Marck Limmen en Marc Duncker, jarenlang de coach van Boy Westerhof, zorgden voor een spektakelstuk. In de strijd tussen de nummers twee en drie van de plaatsingslijst trok de als tweede geplaatste Limmen met 6-1, 3-6 en 13-11 aan het langste eind. Limmen was op weg naar de finale uitstekend in vorm, hij verspeelde in twee partijen slechts drie games.

Goede vorm Wilson

Tharagaturi Wilson trok zijn goede vorm van vorige week in Breda door naar het toernooi in Hoofddorp. In de categorie 65+ stond Wilson voor de tweede week op rij in de finale. Hij won het toernooi in Breda, in Hoofddorp moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. In een spannende eindstrijd was de Australiër Paul McNamee met 6-3, 5-7 en 11-9 te sterk.

In het round robin-systeem van de categorie 75+ was Nico Jongsma de gevierde man. Van de vier wedstrijden won hij er drie. Hij versloeg Eric van Waning, Niels Menko en Jaap Temminck. Alleen Luis Perez-Nieto versloeg Jongsma. Ook Perez-Nieto en Van Waning noteerden drie overwinning in de poule, maar Jongsma eindigde met het setgemiddelde van 6-3 als eerste.

Ook een van de jongere categorieën, 40+, werd een round robin-systeem afgewerkt. Jelle Oosterhoff, Bernard Jonkman en de Fransman Gaetan Bouillie boekten alle drie twee overwinningen en kwamen alle drie op een setgemiddelde van 5-3 uit. Oosterhoff won de meeste games, 49 stuks.

Naast de toernooizeges van Limmen, Wilson en Jongsma wonnen ook Martin Koek (70+) en Leo Pijnacker (50+) in hun categorie. Bekijk hier alle uitslagen van het Dutch Open Seniors Championship in Hoofddorp.