Vrouw in actie tijdens tenniswedstrijd

Mooie affiches en hoogstaand tennis op slotdag ITF Seniors Breda

De slotdag van het ITF Seniors-toernooi in Breda werd opgesierd met een aantal mooie Nederlandse onderonsjes waarbij onder meer Mieke Smits en Monique de Klerk-Van Hasselt er met een enkelspeltitel vandoor gingen.

Smits is de huidige Nederlands kampioene in de 60+-klasse bij de vrouwen. Volgende week verdedigt ze haar titel in Amstelveen op de Amsterdam Senior International Open en afgelopen week was ze voor de vierde keer de beste in Breda. Smits won de eerste drie edities (2016, 2017, 2018) en is vier jaar na haar laatste zege opnieuw de beste op het toernooi dat 'prestatief tennis en een bourgondische ambiance' samenbrengt. Haar duel tegen Annelies Simons was een lekker hoofdgerecht op een met zon overgoten zondag bij TC Breda.

Een mooi affiche tussen twee vrouwen die allebei meer dan eens Nederlandse kampioen zijn geworden. Mieke Smits pakte de eerste set in een tiebreak (met 7-5) en leidde in de tweede met 5-2 voordat Simons de strijd staakte.

Spanning en hoogstaand tennis was er ook in de finale van de 55+-klasse tussen Monique de Klerk-Van Hasselt en Petra van den Akker-Wessels. Eerstgenoemde, die onlangs met Celine Neefkes goud pakte op de EK Seniors in het damesdubbelspel, trok met 7-6 (4), 7-5 aan het langste eind.

Seraphine Kuiper-Stevens, die samen met haar man Fred Kuiper dit toernooi organiseert, schreef het enkelspel in de leeftijdscategorie 70+ op haar naam. Dat deed ze na een mooi duel met de Belgische Brigitte Bocken-Jacob: 6-7 (2), 6-2, 10-7.

Hoofdprijzen

Andere Nederlanders die een titel pakten in Breda waren de mannen Stijn Sprinkhuizen (30+), Joost Siemensma (50+), Bob von Berg (55+), Jan-Pieter Noordermeer (60+), Tharagaturi Wilson (65+), Tjoen Lew-Lim (70+) en Eric van Waning (75+) en vrouw Michele Dane-Steffen (40+).

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de ITF S200 in Breda, dat voor het eerst sinds 2019 weer doorgang vond.

Rectificatie Nora Blom

Nora Blom maakte afgelopen week na ruim twee en een half jaar haar rentree op de ITF Seniors-tour. De voormalig wereldkampioen en nummer één van de wereld beleefde in Breda een geslaagde terugkeer op de baan.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat Blom zich had teruggetrokken van het toernooi. Dat klopt niet, zij speelde met Seraphine Kuiper-Stevens twee wedstrijden in het damesdubbelspel 70+, welke niet zijn opgenomen in de uitslagen door de ITF. Zij speelden twee keer tegen hetzelfde koppel omdat een derde koppel problemen had met de inschrijving. 

Blom is een viervoudig wereldkampioene (individueel) die het jaar 2018 afsloot als nummer één in de 65+. In 2019 won ze nog zes internationale titels voordat een heupblessure roet in het eten gooide. Na een heupoperatie en revalidatie maakte ze dus haar rentree bij TC Breda, waar ze naar eigen zeggen heerlijk heeft gespeeld. Blom heeft zich ook ingeschreven voor het ITF Seniors Amsterdam Senior International Open (25-31 juli).