GlennBusbyVenlo2022

Zestiger Busby toont uitzonderlijke klasse tegenover 45plussers in Venlo

Seniors-legende Glenn Busby maakte indruk op het ITF Seniors-toernooi bij TC Venlo, waar de 65-jarige Australiër het enkelspel in de 45+-klasse op zijn naam schreef.

In zijn eerste optreden na de WK in het Amerikaanse Palm Beach County, waar hij wereldkampioen 65+ werd en daarnaast ook nog eens goud pakte in het herendubbelspel 60+, had Busby zich ingeschreven voor de 45+-categorie. Op het ITF S400-toernooi -de rangschikking is S1000, S700, S400, S200 en S100 met daarboven nog de WK's- bleef Busby overtuigend op de been in een poule met drie ruim vijftien jaar jongere Duitsers.

Op het fraaie tennispark van TC Venlo, waar het internationale Seniors-toernooi sinds 2019 huist, had Busby een walk-over en klopte hij vervolgens Lutz Haehle (6-2, 6-4) en Patrick Klein (6-1, 6-2). Het is niet voor het eerst dat Busby een titel pakt op Nederlandse bodem. In 2018 won de Australiër het Senior Flowerbulb Tournament in Hillegom.

Nederlands succes in Venlo kwam in de leeftijdscategorieën 50+, 55+ 65+ bij de vrouwen en de 65+ en 75+ bij de mannen.

Eveline Hamers (50+) won haar beide partijen in een poule met twee Duitse vrouwen die allebei minstens een jaar jonger zijn. De 53-jarige Hamers, de huidige Nederlands indoorkampioen, stond in twee duels slechts twee games af.  

Esther Hofstede (55+) won drie duels in een poule met de Francaise Karen Reichenbach en landgenotes Nelleke van Velthoven-Weijermans en Denisa Silvanova.

Mieke Smits en Annelies Simons kwamen tekort tegen de Duitse Gabriela Jaricki in de 60+-klasse bij de vrouwen. De Duitse nummer acht op de ITF-wereldranglijst 60+ won met 6-2, 7-6 van Smits en met 6-2, 5-0 van Simons. De Belgische Jacqueline Hiel-Bral werd laatste in de poule van vier.  

Lievers-Kronenburg weer bekroond in Limburg

Sylvia Lievers-Kronenburg klopte twee Duitse vrouwen in de 65+ en pakte zo haar eerste titel van dit seizoen. 2022 is al het achtste seizoen op rij, coronajaar 2020 niet meegerekend, waarin Lievers-Kronenburg een titel heeft veroverd op de ITF Seniors-tour. Het is de vierde keer dat de meervoudig Nederlands kampioen een hoofdprijs pakt in Limburg. In 2016, 2017 en 2018 was ze de beste in Roermond, waar het toernooi werd gehouden voor de verhuizing naar Venlo.

Double Bagels

Frans de Haan zegevierde in een mooi schema van acht spelers in de 65+. Met een zogenoemde double bagel (6-0, 6-0) in de finale tegen Hans Josef Lenz pakte hij de titel. In zijn eerste optreden deelde De Haan ook al een dubbele bagel uit. 

Nico Jongsma prolongeerde zijn titel in de 75+ door de Duitser Ernst-Juergen Volland met 6-1, 6-2 te verslaan. Jongsma is de huidige Nederlandse indoorkampioen in deze klasse. 

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de ITF Seniors International Open Venlo. Het volgende internationale Seniors-toernooi op Nederlandse bodem is het ITF S200 in Breda (11-17 juli)