Bal stuitert gravel schaduw dunlop

Jouw speelsterkte voor 2022 is bekend!

Het einde van het tennisseizoen komt in zicht. Ieder jaar maken we in november de balans op en worden de speelsterktes voor het nieuwe jaar vastgesteld. Heb jij het afgelopen jaar meegedaan aan competities en/of toernooien? Dan ben je natuurlijk nieuwsgierig of de door jou behaalde resultaten hebben bijgedragen aan je speelsterkte voor 2022.

Jouw speelsterkte

Je kunt jouw nieuwe speelsterkte (enkel & dubbel) terugvinden in jouw spelersprofiel op MijnKNLTB. Met deze speelsterkte kan je inschrijven voor competities en toernooien in 2022. Volg onderstaande stappen om je speelsterkte te vinden:

  • Ga naar MijnKNLTB;
  • Wanneer je bent ingelogd verschijnt er automatisch een lichtblauwe melding die jouw nieuwe speelsterkte per 1 januari 2022 weergeeft;
  • Wanneer je niet bent ingelogd typ je jouw naam of bondsnummer in de zoekbalk. Klik op je naam en vervolgens verschijnt jouw spelersprofiel met je huidige speelsterkte en je actuele rating. Wanneer je met je muis over je speelsterkte van 2021 beweegt, verschijnt de nieuwe speelsterkte per 1 januari 2022.

Speelsterktebepaling

De tennis speelsterkte voor 2022 wordt bepaald op basis van de door jou behaalde resultaten in het afgelopen seizoen. In de procedure speelsterktebepaling staat uitgelegd hoe de speelsterktes zijn bepaald en welke ratinggrenzen zijn gehanteerd. Vragen over jouw nieuwe speelsterkte? Kijk dan hier voor antwoorden op de meestgestelde vragen.

Speelsterktewijzigingsverzoek

Past jouw nieuwe speelsterkte niet bij je huidige spelniveau en is er een goede reden voor een wijziging? Dan kan je een verzoek indienen om jouw speelsterkte te laten aanpassen. Een goede reden kan bijvoorbeeld zijn dat je een blessure hebt gehad, ziek bent geweest (corona) of verkeerd bent ingeschaald door jouw vereniging. Vanaf vandaag tot en met zondag 5 december 2021 kan je een speelsterktewijzigingsverzoek indienen via MijnKNLTB. Klik hier voor een handleiding. Alle verzoeken worden voor het einde van het jaar afgehandeld. Zodra jouw verzoek is behandeld, ontvang je een bericht.

Speelsterkte en rating: naar een beter systeem

Het huidige Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS), waarmee de speelsterkte en je rating wordt berekend door een rekenformule was toe aan een update. De afgelopen jaren heeft de KNLTB gezocht naar een nieuwe methode, waarbij elke wedstrijd meetelt voor je rating. Na uitgebreid onderzoek en testen introduceren we vanaf vandaag een nieuwe methode voor het bepalen van de rating van een speler. Beter en eerlijker, voor zowel enkel, dubbel als padel. Bekijk de video voor een introductie, lees de uitgebreide uitleg of bereken zelf de uitkomst van jouw volgende wedstrijd met de eenvoudige rekentool op onze website.