Abel Forger schreeuw opluchting blijdschap dubbel

Nederlanders succesvol op ITF Grade 4-toernooi in Emmeloord

Het ITF Grade 4-toernooi in Emmeloord is succesvol verlopen voor de Nederlandse jeugdtennissers. In het jongenstoernooi schreef Abel Forger het toernooi op zijn naam. Bij de meisjes was Isis Louise van den Broek de sterkste in de Noordoostpolder.

Het toernooi op de tapijtbanen van tenniscentrum Emmeloord leverde twee Nederlandse finales op. Abel Forger was in de eindstrijd van het jongenstoernooi te sterk voor Freek van Donselaar, de nummer zes van de plaatsingslijst. De tennisser uit Soest won met 6-3 en 6-0 van Van Donselaar.

De toernooizege in Emmeloord is voor de zestienjarige Forger zijn tweede toernooiwinst in dit jaar. Hij schreef vorige maand een ITF Grade 5-toernooi in Tirana, de hoofdstad van Albanië, op zijn naam. Verder haalde Forger in mei de halve finales van een ITF Grade 5-toernooi in het Egyptische Caïro. Hij bereikte in het begin van deze maand zijn hoogste ranking ooit in het juniorencircuit, plaats 615.

Nederlandse finale in meisjestoernooi

In het meisjestoernooi was er eveneens een volledige Nederlandse eindstrijd. Isis Louise van den Broek won van Sarah van Emst, 4-6, 6-1 en 6-3. De nummer drie van de plaatsingslijst was uitstekend op dreef in Emmeloord. Van den Broek verloor onderweg naar de finale geen enkele set. Voor Van Emst was het de eerste finaleplaats in het enkelspel op een internationaal toernooi. De Zwolse (16) pakte al wel titels in het dubbelspel, maar had voor deze week de kwartfinales als beste prestatie in het enkelspel.

Van den Broek is bezig aan een goed jaar. De vijftienjarige speelster uit Driebergen stond in Emmeloord voor de derde keer dit jaar in de finale van een internationaal toernooi. De twee voorgaande finales waren ook op vaderlandse bodem. In juli verloor Van den Broek de eindstrijd van het ITF Grade 5-toernooi in Hilversum van de Duitse Josy Daems (6-1, 6-2). In Eindhoven was de Italiaanse Anna Paradisi in de finale te sterk voor Van den Broek, 6-2, 6-3.

Van den Broek speelde in Emmeloord twee finales. Ook in dubbelspel stond ze in de eindstrijd. Met Britt du Pree moest ze in de finale buigen voor een ander Nederlands duo, Joy de Zeeuw en Loes Ebeling Koning. De nummers twee van de plaatsingslijst wonnen in een spannende finale met 4-6, 7-5 en 10-4.

Verbeek op dreef in dubbelspel

Toernooidirecteur Erwin de Boerdere hoopte op veel Nederlandse spelers in de finales, dat is goed gelukt. Want ook in het dubbelspel van het jongenstoernooi was er Nederlandse inbreng. Daniel Verbeek pakte de dubbeltitel aan de zijde van zijn Estse partner Markus Molder. Het als eerste geplaatste duo won met 7-6 (3) en 6-3 van Nathan D’Hulst en Jelani Sarr. De Belg en de Amerikaan waren als vierde geplaatst in het dubbelspel.

Verbeek heeft dit jaar een aantal fraaie prestaties neergezet in het dubbelspel. De toernooiwinst in Emmeloord is al zijn vierdetoernooizege. In mei won hij met Freek van Donselaar een ITF Grade 4-toernooi in Caïro. In juli boekte de zeventienjarige Rotterdammer met de Japanner Jay Dylan Hara Friend een toernooizege in Rotterdam (Grade 4). Vorige maand was er met Friend ook een toernooizege in Barcelona (Grade 3).  

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Grade 4-toernooi in Emmeloord.