Bart Theelen

Zesde toernooizege op rij voor Theelen in Venlo

De Nederlandse toppers Bart Theelen, Frits Raijmakers en Rolf Thung wonnen met overmacht hun klassen, respectievelijk 55+, 65+ en 70+, op het ITF Seniors-toernooi in Venlo. Voor Theelen is het al de zesde toernooizege op rij.

De als eerste geplaatste Bart Theelen was zoals verwacht de beste in een redelijk gevulde 55+-klasse. In de finale klopte hij de Belg Frank Dillien met 6-1, 6-1. Theelen stond geen set af op de banen van TC Venlo. Sterker nog, in drie duels gaf hij slechts zes games prijs. Het is al de zesde toernooizege op rij voor Theelen, die nu 21 duels op rij ongeslagen is. Het leeuwendeel van die zeges kwam ook nog eens S700-toernooien, de hoogste categorie op de ITF Seniors Tour. Het toernooi in Venlo heeft de S400-status, één trede lager. Theelen is de nummer drie van de wereld op de ITF-wereldranglijst 55+ en hoopt zijn goede vorm vast te houden tot en met de WK Seniors in Kroatië, die op 29 augustus van start gaan.

Net zoals Theelen kwam Frits Raijmakers in Venlo geen moment in de problemen in zijn drie optredens. De nummer één van de plaatsingslijst, en nummer twee van de wereld, won in de finale 65+ met 6-1, 6-1 van de als tweede geplaatste Jan Sie. Raijmakers en Sie hebben al vaak tegen elkaar gespeeld op het seniorencircuit en in het verleden won de twee jaar oudere Sie regelmatig van de huidige bondscoach van het 35+-tennis. De laatste keer is echter al weer vijf jaren geleden. Het staat 5-5 in onderlinge ontmoetingen en de laatste drie duels werden, zonder setverlies, gewonnen door Raijmakers. Wellicht dat ze elkaar volgende week weer treffen op de NKS 35+ in Hilversum, het zou hun vierde treffen worden op de nationale titelstrijd en de eerste sinds 2010.

Raijmakers is inmiddels al zeventien wedstrijden op rij zonder nederlaag. Hij verloor nog geen duel in 2021. 

Thung tien duels ongeslagen

Rolf Thung zag zijn tegenstander Michel de Marneffe uit België opgeven in de finale 70+ bij een 3-1 stand. In de eerste ronde kreeg Thung ook al te maken met een opgave, van Henk Venema.  Net als Theelen en Raijmakers is Thung aan een fraaie reeks bezig. Hij boekte in Venlo zijn derde toernooizege op rij en die eerste twee waren op S700-toernooien. Thung won al tien duels achtereen in 'straight sets'.

Gering aantal vrouwen

Net zoals op andere Seniors-toernooien was het aantal vrouwen in Venlo gering. Er werd slechts gespeeld in drie leeftijdscategorieën, te weten 30+, 50+ en 70+. In die laatste leeftijdsklasse moest Anneke Jelsma haar meerdere erkennen in de Duitse vrouwen Gabriele Meijer en Ulrike Theil. Meijer, de nummer negentien van de wereld, ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Esther Hofstede rekende in een 50+-poule met drie Nederlandse vrouwen af met Mieke Smits en Isabelle Heusinkveld. Van de jongste drie vrouwelijke deelnemers werd één poule samengesteld. De 44-jarige Duitse Sandra Hein versloeg daarin haar landgenotes Selissa Salzmann (32) en Daniele Simross (42).

Klik hier voor alle uitslagen van het ITF Seniors-toernooi in Venlo.

Programma

Het toernooi in Venlo is één van de drie ITF Seniors-toernooien in aanloop naar de NKS 35+ (16-22 augustus in Hilversum) en de ITF Seniors WK (vanaf 29 augustus in Kroatië). Deze week staat nog het toernooi in Middelburg op het programma. De ITF Seniors-toernooien van Breda, Hoofddorp, Zeist en Hillegom werden geannuleerd.