HK200818 329

Alleen maar positieve geluiden op eerste editie ITF Seniors-toernooi Middelburg

Toernooidirecteur Marc Felius kijkt terug op een vlekkeloze eerste editie van het ITF Seniors-toernooi in Middelburg en verheugt zich nu al op de volgende editie in 2022. Er is reële hoop dat het toernooi dan al een stapje omhoog zet in de internationale gradatie, van S100 naar S200.

“Het is meer dan naar wens verlopen”, zegt Felius een dag na de laatste wedstrijden op de banen van MLTC. Dat het merendeel van de wedstrijden in de stralende zon kon worden afgewerkt hielp uiteraard mee, maar uit de vele positieve reacties van de spelers kon ook worden opgemaakt dat er figuurlijk geen wolkje aan de lucht was. “Iedereen was heel positief. We konden flexibel zijn met spelers die voorkeuren of verzoeken hadden en we kregen complimenten voor de faciliteiten (van de kantine), de gratis masseur, de planning. De hoofdscheidsrechter heeft al laten doorschemeren dat we volgend jaar een stap omhoog kunnen. Dat is natuurlijk geweldig. We hadden verwacht volgend jaar nog een S100 te zijn en dan het jaar erna een stap omhoog te doen. Dat we nu al door kunnen is de kers op de taart”, glundert Felius, die volgend jaar nog meer in petto heeft voor de spelers.

'Nu al zin in volgend jaar'

Er is dan een door de ATP gecertificeerde bespanner en doordat er verlichting komt op vier banen gaat de banencapaciteit omhoog. “We hebben er eigenlijk nu al weer zin om aan de slag te gaan voor volgend jaar”, aldus Felius. Verwacht wordt dat er dan aanzienlijk meer deelnemers zijn dan de circa veertig van dit jaar. Door dat lage aantal was de organisatie genoodzaakt leeftijdscategorieën samen te voegen.

Resultaten

In een 30+-klasse met zeven Nederlanders ging de finale tussen Stijn Sprinkhuizen en Bram de Nijs en met 6-2, 6-1 eiste Sprinkhuizen de titel voor zich op. In een gemengddubbel-speelveld met drie Nederlandse koppels waren Marc Felius en Kim Houmes de beste.

In 'de 40+' slaagde Felius er niet in de finale te bereiken. Hij won van Sven Vermeulen en Mario de Croock in de groepsfase, maar moest zijn meerdere erkennen in de Belg John Pitseys. Arno Jongsma won zoals verwacht de andere groep en in de finale was hij ook te sterk voor Pitseys, met 6-4, 7-5.

In een 50+-groep met vier Nederlanders en één Belg ging laatstgenoemde er met de hoofdprijs vandoor. Frank Dillien klopte Mark Nije, Ron Oltmans, Hicham El Jadidi en Patrick Bueno de Mesquita zonder een set in te leveren.

Drie Nederlandse vrouwen streden om de titel in het damesenkelspel 50+. Jose de Wit stak er met kop en schouders bovenuit.

Patrick Marteijn won 'de 60+' door af te rekenen met de Belg Johan Schotte en landgenoot Rein van der Wiel.

Van de vier Nederlandse vrouwen in de 65+-klasse ging Heleen Janssen-Prins er dankzij drie overwinningen met de zege vandoor. In het gemengd dubbelspel waren Anneke Jelsma en Nico Jongsma de beste.

In een mooie 70+-klasse met zeven Nederlanders staken Peter Vaarties en Adnan Hoesintalib er in hun groep bovenuit. In de finale gaf Vaarties ook maar twee games weg: 6-2, 6-0.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van het ITF Seniors-toernooi in Middelburg.

'Middelburg' was de laatste in een serie van drie opeenvolgende ITF Seniors-toernooien op Nederlandse bodem. Deze week zijn de NKS 35+ Outdoor in Hilversum en in september en oktober zijn de WK's voor Young Seniors, Seniors en Super-Seniors. In december volgen nog ITF Seniors-toernooien in Susteren en Bergen op Zoom.