Iedereen Mag Weer Tennissen

Nederland Tennisland. Iedereen mag weer meedoen!

Goed nieuws vandaag voor alle tennis- en padelspelers, verenigingen, tennis- en padelcentra en leraren. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op.

Dat betekent dat tennis en padel op buitenbanen voor iedereen vanaf 11 mei weer mogelijk is onder bepaalde voorwaarden. Daarbij moeten we ons uiteraard ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven. Het clubhuis en terras blijven vooralsnog gesloten tot 1 september.

Richtlijnen

De afgelopen week hebben veel verenigingen en leraren laten zien hoe tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving goed uit te voeren is.

Met de richtlijnen, het stappenplan en de posters in de Corona Toolbox konden verenigingen en leraren veilig en verantwoord aan de slag en is tennis en padel voor de jeugd t/m 18 jaar vanaf 29 april op veel verenigingen opgestart.

De KNLTB werkt de aanvullende richtlijnen voor het tennis en padel voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen we uiterlijk vrijdagmiddag met informatie over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de gemeente en vullen we de Corona Toolbox aan, zodat verenigingen, tennis- en padelcentra en leraren zich kunnen voorbereiden.

Erik Poel, algemeen directeur KNLTB is blij met de versoepeling van de maatregelen: “Ontzettend fijn dat ook volwassenen weer mogen tennissen en padellen vanaf 11 mei. Een beetje ontspanning en beweging in je favoriete sport is gezond en doet ons immers allemaal goed. Tennis en padel zijn sporten die je heel goed op anderhalve meter afstand kan uitoefenen. Spelen kan door vooraf een baan te reserveren of een training te volgen. Ook op het park is de afstand goed te bewaren en de drukte is dus goed te controleren door toezichthouders.”

De bijna 1.400 verenigingen met jeugdleden zijn sinds afgelopen woensdag met jeugdtennis en -padel aan de slag gegaan. “We zijn enorm trots op hoe verenigingen het opstarten bij de jeugd de afgelopen week hebben opgepakt. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat onze verenigingen, leraren en vrijwilligers er klaar voor zijn om binnen de geldende richtlijnen ook het tennis en padel voor volwassenen weer open te stellen vanaf 11 mei.”

Bij veel sporten liep het seizoen ten einde, maar het tennis- en padelseizoen moest nog beginnen. “We zijn blij dat iedereen weer welkom is vanaf 11 mei. Leraren kunnen nu de trainingen voor dit seizoen helemaal oppakken, een belangrijke bron van inkomsten en voor velen een zorg minder nu. We zijn dan ook heel blij dat sporten weer mogelijk is en hopen dat de clubhuizen ook weer snel opengaan, want ook het gemis aan barinkomsten is voor veel verenigingen en pachters een grote verliespost”, aldus Erik Poel.

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand