Ntc 900 X 600

Ook de ITF World Tennis Tour ligt stil tot 13 juli 2020

In navolging van Wimbledon en Libéma Open zijn, als gevolg van het coronavirus, ook toernooien van de ITF World Tennis Tour geannuleerd. Dat heeft de International Tennis Federation (ITF) gisteren bekend gemaakt. Het gaat om alle ITF-toernooien tot 13 juli 2020. Dat betekent dat naast de toernooien in Alkmaar en Den Haag, dit het nieuwe ITF Dames $60.000 toernooi in Amstelveen raakt dat van 5 tot en met 12 juli gespeeld zou gaan worden op de gravelbanen van het Nationaal Tennis Centrum. Alle toernooien krijgen van de ITF de mogelijkheid om zich te kandideren voor een plek op de kalender later in het jaar. Het ITF Dames $60.000 toernooi zal in 2021 weer georganiseerd gaan worden.

De beslissing van de ITF geldt ook voor de ITF World Tennis Tour Juniors, ITF Seniors Tour, UNIQLO ITF Wheelchair Tennis Tour en de ITF Beach Tennis World Tour toernooien en de jeugdtoernooien van Tennis Europe.  
Technisch en Commercieel directeur Jacco Eltingh: “Het is ontzettend jammer dat al deze toernooien niet doorgaan, maar we hebben uiteraard veel begrip voor de situatie. De gezondheid van de spelers, vrijwilligers, de organisatie en de fans staat altijd voorop. Deze beslissing geeft duidelijkheid in een periode waarin mensen al worden opgeroepen om geen (grote) evenementen te bezoeken. We hopen zo snel mogelijk samen met de toernooiorganisaties en onze partners weer mooie toptennisevenementen te organiseren."

Van Mossel Kia Dutch Open

Het Van Mossel Kia Dutch Open in Amersfoort is het eerste internationale tennisevenement in Nederland wat na 13 juli op de planning staat. Het Challengertoernooi, wat gespeeld wordt op de gravelbanen van tennisvereniging ALTA in Amersfoort start vooralsnog op 13 juli.

Overige ITF World Tennis Tour toernooien

Nederland heeft in het totaal vijf ITF World Tennis Tour toernooien. De toernooien in Alkmaar (22 t/m 28 juni) en Den Haag (29 juni t/m 5 juli) zijn geannuleerd, maar krijgen dus de mogelijkheid zich kandidaat te stellen later in het jaar. De andere toernooien zijn in Oldenzaal (10 t/m 16 augustus), Velp (17 t/m 23 augustus) en Haren (24 t/m 30 augustus).