Competitie Indeling Bekend 2019

KNLTB Voorjaarscompetitie en Tenniskids competitie voorlopig uitgesteld tot begin mei

De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. En voor veel verenigingen draagt de competitieperiode bij aan het clubgevoel en is het een belangrijke bron van horeca-inkomsten. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 6 april en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Hieronder lees je wat het opschuiven van de startdatum concreet betekent voor de voorlopige planning van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie:

KNLTB Voorjaarscompetitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en passen wij de speeldata zo snel mogelijk aan op MijnKNLTB.

Tenniskids competitie

Voor de Rode en Oranje competitie geldt dat de teams starten op zondag 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1, 2, 3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen. De kinderen die meedoen aan de Groene competitie beginnen op zondag 10 mei aan hun competitie. Zij starten met speelronde 4, 5, 6 en 7 en spelen daarna speelronde 1, 2 en 3.

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het toernooiseizoen. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd. 

Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie effect op de toernooien. Normaal gesproken zijn er veel spelers die na de Voorjaarscompetitie toernooien gaan spelen. Mocht het mogelijk zijn om in mei te starten met de Voorjaarscompetitie dan kan dit consequenties hebben voor de toernooien die in mei en juni georganiseerd worden. Zodra de KNLTB hier een besluit over heeft genomen zullen we je hierover informeren.

Meestgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie en besluiten vragen oproept. Klik hier voor de meestgestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien.