Tennisfilm 900 600

Kijktips: met deze tennisfilms kom je de dagen nu heerlijk door!

De tenniswereld is tijdelijk tot stilstand gekomen. Dat is vooral héél erg jammer, maar misschien kan je van de nood toch een beetje een deugd maken. Want nu je zelf niet op de baan kan staan, heb je mogelijk meer tijd om eens lekker op de bank te ploffen. Niet om zomaar wat te zappen, maar voor een tennisfilm. Om je op weg te helpen, vind je hier een topselectie van vijf heerlijke films waarin de gele bal centraal staat. Doe er je voordeel mee, alvast veel kijkplezier gewenst!

Battle of the Sexes

De website Baseline heeft een top-5 samengesteld, die we jou niet willen onthouden. Daarin vinden we allereerst Battle of the Sexes, die is gebaseerd op de beroemde wedstrijd (1973) tussen Billie Jean King en Bobby Rings. Een komische film waarin de opkomst van de WTA en homoseksualiteit in het tennis centraal staan. Klik hier voor de trailer. 

Meer zien? Battle of the Sexes kan je streamen via: Amazon Prime, YouTube, Vudu en Google Play.

Strokes of Genius

Strokes of Genius is de verfilming van het gelijknamige boek van Jon Wertheim, die zich liet inspireren door de rivaliteit tussen tennisgrootheden Roger Federer en Rafael Nadal. Al bijna vijftien jaar voeren de Zwitser en de Spanjaard al een ongekende strijd. De historische Wimbledonfinale van 2008 mag in Strokes of Genius natuurlijk niet ontbreken. Klik hier voor de trailer. 

Strokes of Genius kan je streamen via Tennis Channel Everywhere en iTunes.

Wimbledon

Wimbledon is een romantische komedie waarin Peter Colt de hoofdrol speelt. Hij krijgt een wildcard voor Wimbledon en ontmoet vlak voor het toernooi Lizzie, een opkomende tennisbelofte uit Amerika. Zijn gevoelens voor haar helpen Peter steeds verder in het toernooi, maar andersom helpt het Lizzie juist niet. Klik hier voor de trailer. 

Wimbledon kan je streamen via Hulu, Amazon Prime, iTunes, YouTube, Google Play en Vudu.

Borg vs. McEnroe

Nog een film over twee grote tennisrivalen: Björn Borg en John McEnroe. In Borg vs. McEnroe wordt ingezoomd op de Wimbledonfinale van 1980. Het is het verhaal over Borg ('ice') en McEnroe ('fire') die de tenniswereld samen hebben veranderd. Klik hier voor de trailer. 

Borg vs. McEnroe kan je streamen via: Amazon Prime, YouTube, Google Play en Vudu.

7 Days in Hell

Last but not least: 7 Days in Hell. Een film van Andy Samberg en Kit Harington die zich hebben laten inspireren tussen de marathonpartij (Wimbledon 2010) tussen Nicolas Mahut en John Isner. In deze film zijn het niet deze twee mannen, maar de Brit Charles Poole en de flamboyante Amerikaan Aaron Williams (de geadopteerde broer van Serena en Venus) die het tegen elkaar opnemen. De titel verraadt het al: de fictieve finale waarin zij het tegen elkaar opnemen, wordt een dagenlange slijtageslag. Klik hier voor de trailer. 

7 Days in Hell kan je streamen via: HBO Now, Hulu, Amazon Prime, YouTube, Google Play en Vudu.