KNLTB Vlag wapperen wind

Hoogstaande partijen op sfeervolle finaledag van NKS 35+ indoor

De winnaars van de Nationale Kampioenschappen Senioren 35+ indoor zijn bekend. In het vertrouwde Tulip Tennis Center te Hilversum zag toernooidirecteur Bram Lomans een hoog niveau en een aantal verrassende winnaars, zoals in de laagste leeftijdscategorie (35+) bij de mannen.

De op voorhand verwachte finalisten in het herenenkelspel 35+ werden al vroegtijdig uitgeschakeld. Romano Frantzen, de ex-nummer één van de wereld en huidige nummer zes, moest in de halve finales met 4-6, 7-6, 7-6 buigen voor Michiel van der Goes. Frantzen stond een dag eerder ook al bijna drie uren op de baan tegen Tim de Heer (5-7, 7-5, 7-6).

Van der Goes won in de halve finales in twee uren en drie kwartier van Frantzen, waarna Stefan Weeda in de finale met 6-2, 6-1 te sterk was. Op weg naar de finale had Weeda afgerekend met de kampioen van vorig jaar, Yoran Verschoor. Dat was echt een topwedstrijd, zegt Lomans, die zelf voor het eerst sinds de titelstrijd van vorig jaar weer een partij speelde. Ik raakte vorig jaar in de finale tegen Dennis Kockx zwaar geblesseerd aan mijn elleboog. Ik ben blij dat ik één potje heb kunnen winnen, zegt de oud-tophockeyer over zijn deelname in het herenenkelspel 40+.

Een categorie die met overmacht gewonnen werd door Jasper Smit (FOTO), die vorig jaar nog in de 35+ uitkwam. Kockx moest zijn titel afstaan aan Smit, die met 6-0, 6-3 te sterk was. In drie wedstrijden stond de oppermachtige Smit slechts acht games af.

Smit veroverde een tweede titel door met Anouk Sterk in de finale gemengddubbelspel 35+ af te rekenen met Yoran Verschoor en Olga Kalyuzhnaya. Na twee uren hoogstaand tennis stonden de cijfers 6-3, 7-6 op het bord.

Fantastische uitsmijter

Kalyuzhnaya liet verstek gaan voor het enkelspel. De winnares van vorig jaar, die altijd hoge ogen gooit op de WK Young Seniors, deed wel mee aan het gemengddubbelspel 35+ en het damesdubbelspel 35+ . Die laatste categorie zorgde voor een mooie uitsmijter van het tennisweekeinde. Kalyuzhnaya en Andrea van den Hurk waren in de finale te sterk voor Anouk Sterk en Francoise Grindou: 6-3, 7-5. Daar werd echt een hoog niveau gehaald. Echt een fantastische dubbelwedstrijd in een mooie sfeer. Er was nog aardig wat publiek, zegt Lomans, die het idee heeft dat er meer publiek was dan in voorgaande jaren. Zeker op de finaledag was er een heel leuke sfeer.

Gemengde gevoelens over pilot dubbelspel

Het experiment in het dubbelspel is volgens Lomans wisselend bevallen. Om vollere schema's te genereren waren categorieën samen gevoegd en daardoor bleven de volgende klassen over: 35+ (35+ en 45+), 50+ (50+ en 55+), 60+ (60+ en 65+), 70+ (70+ en 75+) en 80+. De kampioenen hebben er echt voor moeten werken en dat is natuurlijk wat je wilt, maar het verschil was in sommige categorieën wel heel groot. We moeten er nog even goed naar kijken.

Er deden dit jaar 380 spelers mee aan de NKS 35+ Indoor en dat is iets minder dan in 2019 en iets meer dan in 2018. Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van 2020.