Annelin Bakker

Klaassen en Bakker doorbreken barrières in Eindhoven

Na drie keer te zijn gestrand in de halve finales sloeg Stian Klaassen zich op de AMJOY Cup in Eindhoven voor het eerst naar de finale van een ITF Junior-toernooi. Ook Annelin Bakker doorbrak een barrière.

De zeventienjarige Klaassen won op weg naar zijn eerste finale van een Duitser, een Spanjaard en twee Belgen voordat hij moest buigen voor de Fransman Alex Fils: 6-0, 4-6, 6-3.

Klaassen is geboren in Zeist en heeft de Nederlandse nationaliteit, maar verhuisde drie jaren geleden met zijn ouders naar Toronto, Canada. Daar verdeelt hij zijn tijd tussen school en tennissen. In 2019 werd hij Nederlands kampioen tot en met zestien jaar.

Bij de meisjes was er ook één landgenote die het ver schopte op het ITF Grade 4-toernooi. Na knappe zeges over onder meer Florentine Dekkers en de Belgische Juliette Bovy verloor Annelin Bakker in de halve eindstrijd van de Duitse Nicole Rivkin: 6-2, 6-3.

Net als Klaassen behaalde Bakker in Eindhoven haar beste ITF-resultaat tot dusverre. Het was har eerste halve eindstrijd op dit niveau. De vijftienjarige Bakker was tot nu toe voornamelijk actief op Tennis Europe-toernooien. Zo won ze in februari de Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer.

Titels dubbelspel

Nederlands succes was er in het dubbelspel bij zowel de jongens als de meisjes. Landgenotes Warda Ait el Bachir en Amalia Stuger verrasten het als eerste geplaatste koppel Melissa Boyden/Nicole Rivkin (NED/DUI) in de finale: 7-6, 6-2.

Miko Wassermann, het jongere broertje van Deney, won met de Nieuw-Zeelander Jay Dylan Hara Friend in de finale van Caesar Bouchelaghem en Artur Fils (de winnaar van het enkelspel): 7-5, 6-7 (6), 10-8. Op weg naar de finale versloegen Wassermann en Friend de Nederlandse koppels Abel Forger/Kyvan Rietkerk en Brian Bozemoj/Daniel Verbeek in straight sets.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de AMJOY Cup powered by Audi in Eindhoven.

Vervolg Tennis Europe

Voor vrijwel alle spelers was het hun eerste internationale optreden sinds februari/maart. Het toernooi in Eindhoven stond aanvankelijk gepland in juni en is één van de weinige evenementen die alsnog gespeeld zijn.

Komende week zijn de jongere jeugdspelers aan de beurt. Bij TOS Bergeijk wordt een Tennis Europe-toernooi gespeeld voor tennissers van veertien jaar en jonger.