Mees Rottgering

Internationale jeugdtennissers in actie op Tennis Europe-toernooi in Bergeijk

Twee weken internationaal jeugdtennis in de omgeving van Eindhoven. Na het ITF Grade 4-toernooi om de Amjoy Cup zijn komende week de jongere tennissers actief bij het Tennis Europe-toernooi.

Bij het Tennis Europe-toernooi in Noord-Brabant komen spelers tot en met veertien jaar in actie op de banen van TOS Bergeijk.  

Het deelnemersveld bestaat bij de jongen voornamelijk uit Nederlandse spelers, maar ook tennissers uit de omliggende landen België en Duitsland komen in actie. Ook is er een Franse delegatie aanwezig. Bij de jongens tot en met veertien jaar doen onder andere Manvydas Balciunas, Pieter de Lange en Mees Rottgering (foto) een gooi naar de toernooizege. Uit België staan onder andere Jules Garot en Daoud Afallah op de deelnemerslijst.

Toernooizege in Zoetermeer

In het meisjestoernooi eenzelfde beeld. Veel Nederlandse speelsters maken gebruik van de mogelijkheid om in eigen land op internationaal niveau actief te zijn. Daarnaast zijn er tennissters uit België, Duitsland en Polen present op de banen in Bergeijk. Rose Marie Nijkamp voert de plaatsingslijst aan in het meisjestoernooi. De Apeldoornse was eerder dit jaar al goed voor een toernooizege bij het Tennis Europe-toernooi InTime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer.

Naast Nijkamp komen ondere andere Dilara Okur, Loes Ebeling Koning, Senna van den Heuvel en Fleur Sprengers in actie. De Belgische meiden Maaike Vanschoenbeek, Eline Bex en Camille Fisette spelen net over de grens in Nederland.

Eerste toernooi sinds februari

Het toernooi op de banen van TOS Bergeijk is het eerste Tennis Europe-toernooi in Nederlands sinds februari. Door de uitbraak van het coronavirus lag het tennis op zijn gat en vonden ook de internationale jeugdtoernooien geen doorgang.

In februari was het FOCUS Tennis Academy-toernooi in Rotterdam het laatste Tennis Europe-toernooi. Rose Marie Nijkamp haalde daar de finale, maar verloor daarin van de Duitse Valentina Steiner, 6-1 en 7-5. In het dubbelspel was de Apeldoornse wel succesvol. Met Steiner won ze de dubbeltitel door Jinte Eve de Boer en Loes Ebeling Koning met 4-6, 6-2 en 10-5 te verslaan. Pieter de Lange en Mees Rottgering sleepten in het jongenstoernooi het dubbelspel in de wacht.

Bekijk hier meer informatie over het Tennis Europe-toernooi in Bergeijk.