Verlichte Tennisbaan

Corona update: Aangepaste horecamaatregelen per 18 september

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie een aantal maatregelen aangescherpt voor zes regio’s in de Randstad waar het aantal coronabesmettingen snel oploopt.

In deze regio’s moeten horecagelegenheden eerder sluiten. Om 00.00 uur gaan de deuren dicht, mag er niemand meer naar binnen en moeten de lichten aan. Een uur later, om 01.00 uur moeten de horecagelegenheden dan sluiten. Daarnaast wordt de maximale groepsgrootte in horecaruimtes waar mensen rouleren, zoals feest- en borrelzalen beperkt tot maximaal 50 personen, waar nu een maximum van 100 personen geldt. De strengere coronaregels gaan aanstaande zondag om 18.00 uur in.

De regio’s waarvoor deze maatregelen gelden, zijn: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden). In deze regio’s is de bevolking gemiddeld jonger dan elders in Nederland. Juist onder studenten en werkende jongeren, die veel uitgaan, grijpt het virus in deze regio’s om zich heen.

De Veiligheidsregio’s zullen nog strenger gaan handhaven op het naleven van alle coronamaatregelen.

Wat betekent dit voor jou als speler? 

Bovenstaande maatregelen gelden vanaf aanstaande zondag om 18.00 uur voor alle ‘horeca vergunde bedrijven’. Uiteraard geldt het voor jou als speler dat je deze maatregelen opvolgt. Het verzoek is dan ook om het park vanaf middernacht te verlaten en richting huis te gaan. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat de maximale groepsgrootte voor binnen teruggebracht wordt naar maximaal 50 personen. 

We adviseren zowel de verenigingen als de spelers om de komende tijd ervoor te zorgen dat alle corona maatregelen goed nageleefd worden op de vereniging. Er zal door de veiligheidsregio’s strenger worden gecontroleerd.