Sophie Schouten- 2019

Jeugdtennissers fris aan de start bij Amjoy Cup

De internationale jeugdtennissers komen weer in actie. Op de banen van ELTV in Eindhoven wordt de Amjoy Cup, een ITF Grade 4 toernooi, afgewerkt. Organisator Jitte Robben is blij dat het toernooi alsnog doorgang kan vinden.

De Amjoy Cup stond eigenlijk voor juni van dit jaar op het programma, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Er werd al gedacht om het toernooi te verplaatsen naar 2021, maar de internationale jeugdtennissers staan komende week op de baan in Brabant. ,,We hadden het niet meer verwacht. We gingen er eigenlijk vanuit dat heel het jaar niet meer zouden tennissen, maar nu zijn we blij dat we het eerste echte toernooi mogen organiseren’’, zegt Jitte Robben namens de organisatie.

De Amjoy Cup is meer dan een jeugdtoernooi. Rondom het toernooi werden in voorgaande jaren allerlei evenementen voor jeugd, ouderen en gehandicapten gehouden. ,,Dat valt nu weg. We zijn nu druk bezig met het coronaproof maken van het evenement. Anderhalve meter afstand, signalering en mondkapjes. Daar zijn we nu voor bezig. We gaan er het beste van maken, een mooie week van maken.’’

Frisse tennissers

Bij de Amjoy Cup komen kinderen tot en met achttien jaar in actie in Eindhoven. ,,De kinderen hebben natuurlijk lang geen wedstrijden kunnen spelen. Iedereen is nu fris, heeft er zin in. Dat is wel leuk’’, aldus Robben. Op de deelnemerslijst bij de jongens staan onder andere Fons van Samsbeek en Jip van Assendelft, Stian Klaassen en Freek van Donselaar. Bij de meiden doen Melissa Boyden, Florentine Dekkers, Sophie Schouten (foto) en Min Chae Kim een gooi naar de toernooizege. ,,Ze hebben net het NJK gespeeld. En nu kunnen ze weer op internationaal niveau spelen. Gaaf dat we dat kunnen organiseren voor ze.’’

De uitbraak van het coronavirus heeft wel gevolgen voor de deelnemerslijst. Normaliter komen er ook kinderen uit bijvoorbeeld Australië en de Verenigde Staten naar Eindhoven. ,,Dat is nu minder. De tennissers komen nu voornamelijk uit Europa, uit de omliggende landen van Nederland.’’

Andere weersomstandigheden

Nu het toernooi in september wordt gehouden zijn er ook andere weersomstandigheden. ,,Vorig jaar stonden we eind juni te tennissen bij 35 en 36 graden. Dan is het nu voor de kinderen fijner om te tennissen, denk ik. Voor de organisatie zelf maakt het niet heel veel uit.’’

Bekijk hier meer informatie over het ITF Grade 4 toernooi, de Amjoy Cup in Eindhoven.