NKS Outdoor (900X600)

Deelnemers dankbaar voor soepel verlopen NKS 35+ outdoor

“Mensen waren blij dat ze weer konden tennissen.” Het is een opmerking die als een rode draad door de week van de Nederlandse Kampioenschappen Senioren 35+ outdoor liep. Het toernooi waar vanwege de coronamaatregelen met veel spanning naar uit werd gekeken verliep prima en kende een aantal fraaie winnaars.

Vanwege corona en de kwetsbare doelgroep werd lang getwijfeld of de titelstrijd voor 35-plussers door kon gaan, maar na een soepel verlopen week met een gemoedelijke sfeer en veel mooie partijen is het nauwelijks voor te stellen dat er een streep door was gezet. “Het was een geslaagd toernooi. Veel mensen waren dankbaar dat de NK door kon gaan”, zegt toernooileider Jan van Helvert in de auto op weg naar huis. Van Helvert stelt dat er geen problemen waren met het handhaven van de coronamaatregelen omdat de meeste tennissers daar al aan gewend waren op hun vereniging.

Het coronaprotocol zorgde voor een bijzonder sfeertje, merkte deelnemer Peter Buter. “Je kon elkaar niet fatsoenlijk feliciteren. Je mocht niet samen op de foto. De rijen bij de bar, allemaal op 1,5 meter afstand. Allemaal van die dingen waar je normaal niet mee te maken hebt. Maar dat hadden ze goed voor elkaar. Er werd ook wat van gezegd als je je er niet aanhield. Een goede organisatie van de KNLTB”, aldus de tachtigjarige Zwollenaar, die er net als vorig jaar met de enkelspeltitel 80+ vandoor ging. Zo mooi als vorig jaar werd het niet voor Buter, toen hij na drie titels op de indoorkampioenschappen twee titels op de NKS 35+ outdoor veroverde. Nu verloor hij samen met Hilbertus Emmink de dubbelspelfinale van Peter Blaas en Michael van Berckel: 6-4, 4-6, 10-5.

De gouddelvers van dit toernooi luisteren naar de namen: Alexander Nonnekes (HE en HD 35), Annemiek Wissink (DD en DE 50), Hans van Scheppingen (HE 55 en HD 50), Ben van der Steen (HE en HD 60), Sylvia Lievers-Kronenburg (DE 65 en GD 60), Patrick Marteijn (GD en HD 60), Anneke Jelsma-De Jong (DE en DD 70+) en Ben de Jel (HE 75+ en HD 70+) . Zij veroverden allemaal twee titels.

Blessures op slotdag

Op de slotdag van een toernooi dat gekenmerkt werd door Hollands weer, met de nodige regenbuien, stonden fraaie affiches op het programma waarbij de finale 40+ tussen Jasper Smit en Hendrik-Jan Davids er uitsprong. Helaas moest Davids zich voor aanvang terugtrekken zodat Smit zonder gameverlies de titel opeiste. Hij won op weg naar de finale twee keer met 6-0. Eveneens teleurstellend was de opgave in de finale 45+ tussen Bas Snelders en Marcel van Velsen. Snelders, oud-wereldkampioen teams 40+, had negen games gewonnen (6-0, 3-0) voordat Van Velsen de strijd staakte.

Het was een lichte smet op de week, maar zondagmiddag kon er nog wel genoten worden van hoogstaande en spannende dubbelspelfinales bij de heren 35+ en 50+. Beide partijen gingen naar een derde set (supertiebreak).

Mooie aantallen

Met 340 spelers was het toernooi in 2020 aanzienlijk beter bezet dan in de afgelopen twee jaren, toen er minder dan 300 afreisden naar Hilversum. Mensen waren, zoals gezegd, blij weer te kunnen spelen en voor velen gold de titelstrijd als een mooie voorbereiding op de uitgestelde voorjaarscompetitie. Voor een aantal spelers is het ITF Seniors Grade 2-toernooi in Venlo (6-13 september) de volgende halte.

Klik hier voor meer informatie en alle schema's en uitslagen van de NKS 35+ outdoor in Hilversum