KNLTB Vlag wapperen wind

De indeling van de KNLTB Najaarscompetitie 2019 is bekend!

Competitiespelers opgelet! De indeling van de Najaarscompetitie 2019 is bekend. Dit jaar doen er maar liefst 21.023 teams mee, waarvan 14.444 teams aan de Najaarscompetitie Landelijk, 2.577 teams aan de Junioren Competitie en 4.002 teams aan de Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie). Dat zijn in totaal ruim duizend teams meer dan in 2018. Ook het aantal teams in de padelcompetitie is explosief gestegen.

Het is fantastisch om te zien dat de Najaarscompetitie steeds populairder wordt. Spelen in teamverband geeft een extra dimensie aan de sport, het zorgt voor meer plezier en het draagt bovendien bij aan een snellere ontwikkeling van de tennisspelers. Uiteraard geeft tennissen in teamverband de sport ook op sociaal gebied een belangrijke impuls.

Indeling bekijken op MijnKNLTB

Ben jij benieuwd tegen wie jouw team moet spelen? Jouw competitie-indeling vind je vanaf vandaag op MijnKNLTB of in jouw ClubApp.

Mocht je jouw indeling niet kunnen vinden, klik dan hier. Vanaf één week voor de competitie kan je hier ook de aanvangstijden voor de verschillende speeldagen terug vinden. Wanneer je de gegevens van de vereniging of aanvoerder van één van jouw tegenstanders wil vinden moet je een account hebben op MijnKNLTB. Dit gaat heel eenvoudig via het stappenplan ‘Account registreren’.

Padel

Ook de KNLTB Padel Najaarscompetitie wordt steeds populairder. Dit jaar doen er 380 teams mee, ten opzichte van 137 teams vorig jaar. Dat is bijna een verdriedubbeling van het aantal teams. De groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen. De indeling voor de padelcompetitie is vanaf begin september te bekijken via MijnKNLTB.

Wedstrijdformulier

In de toekomst zal het wedstrijdformulier volledig worden gedigitaliseerd. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier tijdens de Voorjaarscompetitie 2019 vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Ook in de Najaarscompetitie zal dit formulier worden toegepast. Het invoeren van de uitslagen verloopt volledig digitaal via MijnKNLTB. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor aanvoerders:

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB. Klik hier voor de belangrijkste wijziging van de meerjaren ledenpas voor deelname aan competitie.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.
  • De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren.

Meer informatie over de Najaarscompetitie vind je hier. Ook kan je met vragen over de indeling terecht bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging.