KNLTB Vlag wapperen wind

400 kinderen sluiten Menzis Tenniskids@school in Doetinchem feestelijk af

Vandaag hebben ruim 400 kinderen van Doetinchemse basisscholen gezamenlijk op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem getennist. De KNLTB, Zorgverzekeraar Menzis en Sportservice Doetinchem organiseerden een slotevenement voor kinderen van de basisscholen in Doetinchem ter afsluiting van hun deelname aan het Menzis Tenniskids@school project. Dit project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.

De afgelopen maanden maakten 2.000 kinderen van 12 basisscholen uit Doetinchem tijdens hun gymles kennis met tennis. Op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem sloten de kinderen het geslaagde Menzis Tenniskids@school project af. Op het plein werden zij opgewacht door Tenniskids mascottes Ace & Love, Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) en dansentertainer Joeri van Dans Je Fit. Met een dikke high five werd iedereen begroet. Na een gezamenlijke warming-up, werden de kinderen over de tennisbanen verdeeld en werd er fanatiek getennist. Zo konden ze samen tennissen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.

Kinderen structureel meer laten bewegen

Vorig jaar werden via het Menzis Tenniskids@school project ruim 90.000 kinderen bereikt. In het Menzis Tenniskids@school project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis en de KNLTB willen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma ‘Menzis Tenniskids@school’ ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de tennisvereniging verbetert. Via Menzis Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Menzis Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en structureel gaan bewegen.