KNLTB Vlag wapperen wind

Afsluiting Menzis Tenniskids@school project Doetinchem met groot tennisevent

"

Op woensdag 5 juni wordt het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie. Op deze dag sluiten zorgverzekeraar Menzis, de gemeente Doetinchem, Sportservice Doetinchem en de KNLTB het MenzisTenniskids@school project af met een groot slotevenement door met de kinderen van basisscholen in Doetinchemgezamenlijk te gaan tennissen. Het MenzisTenniskids@school project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport. 

"

12 basisscholen nemen samen met vijftennisverenigingen uit Doetinchem deel het aan MenzisTenniskids@school project. Momenteel maken honderden kinderen van Doetinchemse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. De kinderen mogen als afsluiting van het project tijdens het slotevenement meedoen aan allerlei tennisactiviteiten. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.Het slotevenement wordt op 5 junigeorganiseerd van 9:00 uur tot 14:00 uur op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem.

Vorig jaar werden via het
MenzisTenniskids@school ruim 90.000 kinderen bereikt. In het MenzisTenniskids@school project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 partner van de KNLTB. Menzis en de KNLTB willen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma ‘MenzisTenniskids@school’ ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de tennisvereniging verbetert. Met MenzisTenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van MenzisTenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.