KNLTB Vlag wapperen wind

Wil jij de tennissport verder helpen? Stel je kandidaat voor de Ledenraad!

De wereld verandert, en daarmee ook de wereld van de sport. De KNLTB verandert mee met een nieuw democratisch bestuursmodel. Hierin staan verenigingen veel meer centraal en is er een nieuwe transparant gekozen Ledenraad.

We roepen tennisliefhebbers in het land op om zich deze maand kandidaat te stellen als Ledenraadslid. Dus weet je nog een goede kandidaat of ben je zelf geïnteresseerd, dan horen we het graag! Meer weten over het nieuwe bestuursmodel? Lees hier verder. 

Wat zijn de uitdagingen?

Meer mensen meer laten genieten van tennis, dat is het doel van de KNLTB. We promoten tennis en bouwen een sterke tenniscommunity, voor iedereen: tennissers, de fans, de trainers, de competitiespelers, de vrijwilligers en bovenal voor de verenigingen. Hoe zorgen we ervoor dat er weer meer mensen gaan tennissen, dat we nog meer vitale verenigingen krijgen en dat tennis weer volop in de belangstelling staat?

Wat ga je precies doen?

Als Ledenraadslid toets je het gevoerde beleid van de KNLTB, stel je de begroting, de jaarrekening en het jaarplan vast en geef je input voor het strategisch beleidsplan. De Ledenraad bestaat uit 29 leden die door de verenigingen uit de kandidaten worden gekozen.

Wat vragen wij van jou?

Passie voor tennis en tijd om je voor te bereiden en deel te nemen aan vier Ledenraadsvergaderingen per jaar. Daarnaast verwachten we dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op tennisgebied in het bijzonder in je eigen provincie. Denk daarbij aan de nieuwe opzet waarbij verenigingen in kringen zijn ingedeeld.

Wat bieden wij jou?

Een belangrijke functie met concrete invloed op de tennissport in Nederland in een uiterst sportieve omgeving. De tijdsinvestering voor deze functie is gemiddeld een aantal dagdelen per maand. Er wordt gewerkt met een jaarkalender voor reguliere vergaderingen en bijeenkomsten; daarnaast komen ad hoc besprekingen soms voor. De functie is een onbezoldigde functie, waarbij alleen de reiskosten worden vergoed.

Enthousiast geworden?

Klik hier voor het volledige functieprofiel Ledenraadslid en het aanmeldformulier